Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Εκλογική νίκη του κόμματος του Rajoy δείχνει νέα δημοσκόπηση, με 23,5% - Δεύτερο κόμμα οι Podemos με 20,1%

Ισπανία: Εκλογική νίκη του κόμματος του Rajoy δείχνει νέα δημοσκόπηση, με 23,5% - Δεύτερο κόμμα οι Podemos με 20,1%
Μόλις έξι μονάδες διαφορά του πρώτου κόμματος από το τέταρτο κόμμα δείχνει η δημοσκόπηση
Εκλογική νίκη του κόμματος του Λαϊκού Κόμματος του Mariano Rajoy, αν και με μεγάλη πτώση σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές δείχνει νέα δημοσκόπηση, που είδε το φως της δημοσιότητας.
Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση του GESOP για το περιοδικό El Periódico, το κόμμα του Rajoy φαίνεται να καταλαμβάνει 102-107 έδρες, από 186 έδρες σήμερα, με ποσοστό 23,5%, από 44,6% στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές της Ισπανίας, τον Νοέμβριο του 2011.
Δεύτερο κόμμα αναδεικνύεται το κόμμα των Podemos, με 78-82 έδρες και ποσοστό 20,1%, το οποίο αναμένεται να εισέλθει θριαμβευτικά στο ισπανικό κοινοβούλιο, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας, με 75-78 έδρες και ποσοστό 19,1%, από 110 έδρες σήμερα.
Η δημοσκόπηση φέρνει στην τέταρτη θέση το κόμμα Ciudadanos, του Albert Rivera, με ποσοστό 17,7% και 55-59 έδρες.
Το κόμμα Ενωμένη Αριστερά αναμένεται να χάσει 9 από τις 11 σημερινές του έδρες, ενώ το κόμμα Ενότητα, Πρόοδος και Δημοκρατία αναμένεται να χάσει 4 από τις 5 σημερινές έδρες του.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την δημοσκόπηση η ψαλίδα της διαφοράς μεταξύ του πρώτου και του τέταρτου κόμματος είναι μόλις στις 6 μονάδες, γεγονός που καθιστά ρευστό το πολιτικό σκηνικό.

Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης