Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η σύλληψη Μπόμπολα, «σκότωσε» την Ελλάκτωρ έως -15,49% μετά το χθεσινό -12,88% - Περιορίστηκαν οι πιέσεις

Η σύλληψη Μπόμπολα, «σκότωσε» την Ελλάκτωρ έως -15,49% μετά το χθεσινό -12,88% - Περιορίστηκαν οι πιέσεις
Ισχυρότατες πιέσεις έως και 15,49% δέχτηκε σήμερα ο τίτλος της Ελλάκτωρ με φόντο τη σύλληψη του Λ. Μπόμπολα -- Περιορίστηκαν μερικώς οι πιέσεις μετά την απελευθέρωσή του...
(upd 2) Ισχυρότατους τριγμούς προξένησε στη μετοχή του Ελλάκτωρα η σύλληψη του επικεφαλής της Άκτωρ κ. Λεωνίδα Μπόμπολα, με τον τίτλο να φτάνει να χάνει έως 15,49%, οδηγώντας σε νέα χαμηλά 32 μηνών!
Πιο αναλυτικά, ο τίτλος της Ελλάκτωρ κατήλθε στα χαμηλά των 1,20 ευρώ χάνοντας 15,49%, διακινώντας όγκο έως τώρα 447.000 τεμάχια.
Βεβαίως, μετά την αποπληρωμή από την πλευρά του κ. Λ. Μπόμπολα των 1,8 εκατ. ευρώ και την απελευθέρωσή του, οι πιέσεις περιορίστηκαν, με τον τίτλο να χάνει πλέον 6,34% στα 1,33 ευρώ.
Όπως και να 'χει, η μετοχή κινείται σε διαρκή χαμηλά όχι μόνο έτους, αλλά δυόμιση ετών, καθώς στη ζώνη των 1,25 - 1,35 ευρώ είχε να βρεθεί από τον Αύγουστο του 2012!
Θυμίζουμε ότι κάποιοι ίσως είχαν… πληροφόρηση από χθες για την επικείμενη σύλληψη του Λ. Μπόμπολα, καθώς η μετοχής της Ελλάκτωρ έκλεισε με συντριπτικές πιέσεις 12,88%, στην κορυφή των απωλειών σε όλο τον FTSE 25.
Να σημειωθεί ότι ο ευρύτερος όμιλος Μπόμπολα, με ισχυρή παρουσία σε υποδομές, κατασκευές, ενέργεια και media (Mega, «Έθνος», «Ημερησία» κ.α.), είναι απόλυτα ταυτισμένος με ότι χαρακτήρισε τη «σύνδεση» του προηγούμενου πολιτικού συστήματος με επιχειρηματίες.
Ο όμιλος θεωρούνταν κεντρικός εκφραστής του… συστήματος ΠΑΣΟΚ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη… ρεβάνς ή... κάθαρση που ορισμένοι εξαγγέλλουν…
Μένει να δούμε τη συνέχεια…
Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Δευτέρα 20 Απριλίου ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάκτωρ ως συνέπεια της πρόσφατης υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας σε CCC+.
Η νέα αξιολόγηση της Ελλάκτωρ διαμορφώνεται κατά μία βαθμίδα χαμηλότερα, σε "Β" από "Β+" προηγουμένως, με το outlook (προοπτικές) να είναι αρνητικό.

Πρώτη ενημέρωση 12:00 μ.μ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης