Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατροπή στην Ισπανία: Πρωτιά του M. Rajoy με 22% - Στην 4η θέση το Podemos

Ανατροπή στην Ισπανία: Πρωτιά του M. Rajoy με 22% - Στην 4η θέση το Podemos
Στην τρίτη θέση έπεται το νεόκοπο κεντρώο Ciudadanos με 19,4%
Πλήρης ανατροπή του πολιτικού σκηνικού καταγράφεται στην Ισπανία, καθώς σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Νοεμβρίου, το αριστερό Podemos υποχωρεί στην 4η θέση, ενώ το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα φαίνεται πως εξασφαλίζει ένα οριακό προβάδισμα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ραδιοφωνικού σταθμού Cadena Ser, το Λαϊκό Κόμμα του M. Rajoy ανέρχεται στο 22% ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί το κεντροαριστερό Σοσιαλιστικό Κόμμα με 21%.
Στην τρίτη θέση έπεται το νεόκοπο κεντρώο Ciudadanos με 19,4%, ενώ το αριστερό Podemos υποχωρεί στην τέταρτη θέση και το 17,9%.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Ciudadanos είναι ένα καταλανικό κόμμα, το οποίο ιδρύθηκε στις αρχές του 2000, και εμφανίζεται ως η πλέον αξιόπιστη εναλλακτική λύση για το οικονομικό αδιέξοδο της Ισπανίας.
Η επιβράδυνση των ποσοστών του Podemos, το οποίο προ μηνών εμφανιζόταν πρώτο κόμμα με ποσοστά άνω του 25%, εν πολλοίς αποδίδεται στην κυβερνητική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αρκετοί αναλυτές θεωρούν πολιτικά ταυτόσημους τους Pablo Iglesias και Αλέξη Τσίπρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης