Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τιτάν: Επιστροφή στην κερδοφορία στο α' 3μηνο του 2015 - Στα 6,6 εκατ. τα κέρδη - Αύξηση 12,7% στον κύκλο εργασιών

tags :
Τιτάν: Επιστροφή στην κερδοφορία στο α' 3μηνο του 2015 - Στα 6,6 εκατ. τα κέρδη - Αύξηση 12,7% στον κύκλο εργασιών
Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων μειώθηκαν κατά 23,7% στα 23,2 εκατ. ευρώ
Την επιστροφή του στην κερδοφορία σηματοδότησε το πρώτο τρίμηνο του 2015 για τον όμιλο Τιτάν.
Ο Τιτάνας επέστρεψε από ζημιές σε κέρδη, ανακοινώνοντας καθαρά αποτελέσματα μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους ύψους 6,6 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 11 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 283,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 12,7% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2014.
Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων μειώθηκαν κατά 23,7% στα 23,2 εκατ. ευρώ.
Όπως έχει αναφερθεί και σε παρελθούσες χρήσεις, τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, το οποίο επηρεάζεται έντονα από τις καιρικές συνθήκες, δεν είναι κατά ανάγκη αντιπροσωπευτικά των τάσεων για το σύνολο του έτους.
Θετική εξέλιξη, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2014, είχαν τα λειτουργικά αποτελέσματα του Ομίλου στις ΗΠΑ, χάρη στη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της ζήτησης και στην Ελλάδα, χάρη στα δημόσια έργα και στην βελτίωση των περιθωρίων των εξαγωγών.
Στον αντίποδα, σημαντική κάμψη σημείωσαν τα αποτελέσματα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Τουρκία, όπου ο χειμώνας ήταν δριμύς και στην Αίγυπτο, όπου λόγω της παρατεταμένης έλλειψης φυσικού αερίου, συνεχίστηκε αναγκαστικά η παραγωγή τσιμέντου με εισαγόμενο κλίνκερ για την ικανοποίηση της ζήτησης.
Για τον λόγο αυτό, βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές επενδύσεις του Ομίλου στην Αίγυπτο, με στόχο τη χρήση στερεών και δευτερογενών καυσίμων και τη σταδιακή αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του παραγωγικού του δυναμικού.
Σημειώνεται επίσης ότι τα καθαρά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου ενισχύθηκαν σημαντικά από την ενδυνάμωση του δολαρίου και της αιγυπτιακής λίρας έναντι του ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης