Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Άμεση και σε βάθος διερεύνηση» της τραγωδίας στα ΕΛΠΕ ζήτησε ο Λαφαζάνης

«Άμεση και σε βάθος διερεύνηση» της τραγωδίας στα ΕΛΠΕ ζήτησε ο Λαφαζάνης
«Αυτό που προέχει είναι η ζωή και η υγεία των εργαζομένων» τόνισε ο υπουργός
«Αυτό που ζητήσαμε -και το ζητήσαμε επειγόντως ως κυβέρνηση κι εγώ ως αρμόδιος υπουργός που εποπτεύει τα ΕΛ.ΠΕ.- είναι η άμεση και ταχύτατη και σε βάθος διερεύνηση της τραγωδίας» δήλωσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά από σειρά συναντήσεων που είχε στον τόπο του δυστυχήματος στα Ελληνικά Πετρέλαια.
Όπως είπε, «πρέπει να αποδοθούν, εδώ και τώρα, οι ευθύνες όπου υπάρχουν και να αναδειχθούν τα αίτια για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τέτοια συμβάντα στο μέλλον», ενώ εξέφρασε εκ μέρους της κυβέρνησης την οδύνη του, αλλά και τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.
«Αυτό που προέχει είναι η ζωή και η υγεία των εργαζομένων» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «η ασφάλεια στη λειτουργία των ΕΛ.ΠΕ. είναι για μας ύψιστο καθήκον».
«Η διερεύνηση αυτής της τραγωδίας είναι μια παρακαταθήκη για να ληφθούν τέτοια μέτρα, ώστε ατυχήματα και συμβάντα σαν τo σημερινό να μην ξαναγίνουν ποτέ στα ΕΛ.ΠΕ.» πρόσθεσε.
Αναφορικά με τα σενάρια για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα -σύμφωνα με τα οποία γίνεται λόγος για εργολαβικό λάθος και ελλειπή μέτρα ασφαλείας- ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι «αυτή την ώρα δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο. Ακούσαμε βεβαίως και τη διοίκηση και τους συνδικαλιστές - εκπροσώπους των εργαζομένων στην εταιρία. Μιλήσαμε με τους εργαζόμενους. Πήγαμε στον χώρο της τραγωδίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης