Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση της αριστεράς έχει προχωρήσει σε εσωτερική στάση πληρωμών

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση της αριστεράς έχει προχωρήσει σε εσωτερική στάση πληρωμών
Δήλωση - βόμβα από τον Χρ. Σταϊκούρα
Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαοπολύει ο συντονιστής οικονομικών οποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ επισημαίνει την ανάγκη η κυβέρνηση να εργαστεί με σχέδιο και μεθοδικότητα, ώστε να μην υπάρξει διατάραξη της υπάρχουσας ισορροπίας.
Σχολιάζοντας τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2015, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε πως τα φορολογικά έσοδα υπολείπονται του στόχου και πως η κατάσταση αυτή παρέμεινε σταθερή και το μήνα Απρίλιο, παρά την ενεργοποίηση των νέων ρυθμίσεων για τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές υποχρεώσεις.
Επιπλέον, επεσήμανε ότι η βελτίωση που παρουσιάζεται στα συνολικά έσοδα, οφείλεται στη μεταφορά 555 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στον Κρατικό Προϋπολογισμό, τον μήνα Απρίλιο, προκειμένου αυτό το ποσό να καλύψει πιεστικές ταμειακές ανάγκες της χώρας.
Συνεχίζοντας ο κ. Σταϊκούρας, είπε πως οι πρωτογενείς δαπάνες είναι χαμηλότερες περίπου κατά 1,5 δισ. ευρώ και οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 400 εκατ. ευρώ.
Άρα, επιβεβαιώνεται με αυτόν τον τρόπο πως η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε εσωτερική στάση πληρωμών, η οποία έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία.
Καταλήγοντας ο κ. Σταϊκούρας, δήλωσε πως ο έλληνας φορολογούμενος επιβαρύνεται από τους τόκους, οι οποίοι είναι αυξημένοι περίπου κατά 500 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης