Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Νεκροί δύο από τους τραυματίες της έκρηξης στα ΕΛΠΕ - Πλήρη διερεύνηση των αιτιών ζητά ο Π. Λαφαζάνης

Νεκροί δύο από τους τραυματίες της έκρηξης στα ΕΛΠΕ - Πλήρη διερεύνηση των αιτιών ζητά ο Π. Λαφαζάνης
Οι άτυχοι εργαζόμενοι ονομάζονταν Ραμαντάν Ντελιλάϊ και Μπάμπης Δευτεραίος
(upd) Ένας ακόμη τραυματίας της έκρηξης που σημειώθηκε στα Ελληνικά Πετρέλαια στις 8 Μαΐου, κατέληξε σήμερα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους δύο.
Ο άτυχος εργαζόμενος ονομάζεται Ραμαντάν Ντελιλάϊ και υπέκυψε στα τραύματά του, κατόπιν αρκετών ημερών νοσηλείας.
Το μεσημέρι έγινε γνωστό πως και ο Μπάμπης Δευτεραίος κατέληξε.
Συνολικά είχαν τραυματιστεί έξι άτομα από έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της 8ης Μαΐου στη διάρκεια εργασιών συντήρησης που εκτελούνταν σε δεξαμενή.
Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μπάμπη Δευτεραίου απέστειλαν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο γενικός γραμματέας Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολος Αλεξόπουλος.
Σε δήλωσή τους αναφέρουν ότι αναμένεται ακόμη το πόρισμα της επιτροπής που διερευνά την υπόθεση, ενώ υπογραμμίζουν την ανάγκη να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια της πρόσφατης τραγωδίας στα ΕΛΠΕ και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.
Ζητούν επίσης άμεση και ουσιαστική ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα ΕΛΠΕ και, εάν κριθεί αναγκαίο, τον επανασχεδιασμό τους, ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο παρόμοιου συμβάντος στο μέλλον.
Δηλώνουν τέλος ότι θα στηρίξουν με κάθε μέσο την οικογένεια του Μπάμπη Δευτεραίου, πράγμα που θα κάνει, κατά δήλωσή της, και η νέα διοίκηση των ΕΛΠΕ.
Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνος Σκουρλέτης εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εργαζόμενου των ΕΛΠΕ, Μπάμπη Δευτεραίου, ο οποίος έχασε τη ζωή του λόγω του βαρύτατου τραυματισμού του στο δυστύχημα της 8ης Μαϊου στο Διυλιστήριο Ασπροπύργου της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛΠΕ), κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης.
Ενόψει της ολοκλήρωσης των εργασιών συντήρησης, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) αποφάσισε την μόνιμη παρουσία στις εγκαταστάσεις, κλιμακίου Κοινωνικών και Τεχνικών Επιθεωρητών, για το επόμενο χρονικό διάστημα και για όσο χρειαστεί.
Επισημάνθηκε επίσης, στους επικεφαλής των εργολαβικών και υπεργολαβικών συνεργείων, αλλά και σε κάθε άλλον εμπλεκόμενο στις εργασίες, ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
«Ο θάνατος του εργαζόμενου στα EΛΠΕ, Μπάμπη Δευτεραίου, μετά το τραγικό δυστύχημα της 8ης Μάη στα διυλιστήρια του Ασπροπύργου προσθέτει ακόμα ένα θύμα στο βωμό της κερδοφορίας του ελληνικού καπιταλισμού», υποστηρίζει από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Μια εταιρεία που πέτυχε την υψηλότερη λειτουργική κερδοφορία όλων των εποχών για το Δ’ τρίμηνο του 2014, έχει εργαζόμενους που δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια, σε συνθήκες υψηλού κινδύνου ενώ παράλληλα μειώνει το κόστος αναθέτοντας εργασίες σε εργολαβικές εταιρίες.
Οι εργαζόμενοι στα EΛΠΕ δεν μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν τις ζωές τους κορώνα γράμματα και να διακινδυνεύουν τη ζωή τους και το μέλλον των οικογενειών τους. Η εταιρεία οφείλει άμεσα να αναλάβει τις ευθύνες της και να ακούσει τις εκκλήσεις του σωματείου και των εργαζομένων για τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στις μονάδες των ΕΛΠΕ .
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συναδέλφους και την οικογένεια του Μπάμπη Δευτεραίου».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης