Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μαρινάκης: Όχι στην πώληση του λιμανιού του Πειραιά, ναι στις συμβάσεις παραχώρησης σε σειρά επενδυτών

Μαρινάκης: Όχι στην πώληση του λιμανιού του Πειραιά, ναι στις συμβάσεις παραχώρησης σε σειρά επενδυτών
Yπάρχει ήδη κατατεθημένη πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο για τη δημιουργία δημοτικού λιμενικού ταμείου
«Παραμένω σταθερός στη θέση μου ενάντια στην πώληση του λιμανιού και υπέρ της τακτικής των συμβάσεων παραχώρησης σε περισσότερους από έναν επενδυτές» τόνισε κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της πόλης, εφοπλιστής και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης.
Μάλιστα ο κ. Μαρινάκης εξήγησε ότι υπάρχει ήδη κατατεθημένη πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο για τη δημιουργία δημοτικού λιμενικού ταμείου.
Μοναδικός δρόμος για την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά και ολόκληρης της παραλιμένιας ζώνης είναι η παραχώρηση μέσω συμβάσεων σε περισσότερους από έναν επενδυτές, κατά το πρότυπο και άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών λιμανιών, διεμήνυσε.
Ο κ. Μαρινάκης προειδοποίησε επίσης ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να δεχθεί την διαιώνιση της απαράδεκτης λογικής της μη ύπαρξης ανταποδοτικών οφειλών για τον Δήμο από την λειτουργία και την κίνηση του λιμανιού, που επιβαρύνει το σύνολο της δραστηριότητας στον Πειραιά.
«Η έννοια της ανταποδοτικότητας και οι αντίστοιχες προτάσεις που θα παρουσιάσουμε, θα βρίσκεται στο επίκεντρο της επιχειρηματολογίας μας ενόψει της νέας πραγματικότητας που δημιουργείται στο λιμάνι, τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με την πλευρά της κεντρικής εξουσίας και του ΟΛΠ, όσο και με την πλευρά των επενδυτών» πρόσθεσε.
Μιλώντας για τις επιδιώξεις του δήμου καθώς και για τη συλλογικότητα που θα πρέπει να διέπει την δράση των αρμόδιων φορέων για την ανάπτυξη του λιμανιού, ανέφερε ως παράδειγμα την τοποθέτηση διαφημιστικών banners για την ιστορία και τις ομορφιές του Πειραιά στις αποβάθρες της κρουαζιέρας, προκειμένου οι τουρίστες να μπορούν να παραμείνουν στην πόλη.
«Να είστε βέβαιοι, πως από την πλευρά μας θα υπάρξουν κι άλλες τέτοιου είδους κινήσεις.
Ελπίζουμε πως ανάλογο πνεύμα θα επιδείξουν και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς, ξεπερνώντας στερεότυπα του παρελθόντος» δήλωσε ο Β. Μαρινάκης.
Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ με αφορμή την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει ο διαγωνισμός ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ διοργανώνουν την Τρίτη 26.05.2015, ώρα 11:00, στον Πειραιά, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, ευρεία σύσκεψη με την Περιφέρεια, τους επιλιμένιους Δήμους, τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς.
«Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι το μέλλον που ετοιμάζουν για τον ΟΛΠ θα έχει απόλυτη συνέχεια και στον ΟΛΘ και στα άλλα Λιμάνια, δεν πρόκειται να ανεχθούν αυτή την πολιτική» τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο ομοσπονδίες των εργαζομένων και τάσσονται υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των Λιμανιών με ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης