Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς: Να υπάρξει άμεσα συμφωνία ώστε να διασωθεί η ανάκαμψη και να αποφευχθεί η ύφεση

Σαμαράς: Να υπάρξει άμεσα συμφωνία ώστε να διασωθεί η ανάκαμψη και να αποφευχθεί η ύφεση
Ο Αντ. Σαμαράς συναντήθηκε τόσο με την Angela Merkel όσο και με τον J.C. Juncker
Την ανάγκη άμεσης επίτευξης συμφωνίας για την Ελλάδα εξήρε ο Αντ. Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως «η συμφωνία πρέπει να τελειώνει για να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και πρέπει να είναι μια συμφωνία που θα διασώζει την ανάκαμψη, που έχουμε ήδη πετύχει, και που δε θα οδηγεί σε ύφεση».
Παράλληλα, διευκρίνισε πως η συμφωνία οφείλει να εμπεριέχει τη διάσωση των μεταρρυθμίσεων και τη συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων.
«Χρειάζεται άμεσα μια νέα αναπτυξιακή συμφωνία με την Ευρώπη, χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής για να βγούμε από τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και να ξεφύγουμε από τα ψέματα τα καθημερινά της κυβερνητικής προπαγάνδας» τόνισε εν συνεχεία ο πρώην πρωθυπουργός.
«Να αποκτήσουν, δηλαδή, όλα εκείνα τα αγαθά της σταθερότητας, της ανάπτυξης, της ευημερίας, που στην Ελλάδα τα θεωρούμε εδώ και πολλά χρόνια δεδομένα. Κι αυτά τα αγαθά, που άλλοι λαοί τα επιζητούν κι εμείς τα έχουμε, δεν πρέπει να τα θέσουμε πια σε κίνδυνο» κατέληξε ο Αντ. Σαμαράς.
Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Αντ. Σαμαράς συναντήθηκε τόσο με την Angela Merkel όσο και με τον J.C. Juncker.
Ωστόσο, το περιεχόμενο των συνομιλιών δεν έχει καταστεί ακόμη γνωστό.

Τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews.gr
Μία ακόμη ευκαιρία για την Ελλάδα αναμένεται να ζητήσει από τους Ευρωπαίους ηγέτες
ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της σημερινής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος βρίσκεται στη Ρίγα, αναμένεται να συμμετάσχει στη Σύνοδο του ΕΛΚ.
Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Αντ. Σαμαράς αναμένεται να συναντηθεί τόσο με την Angela Merkel όσο και με τον J.C. Juncker.
Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο πρώην πρωθυπουργός θα ταχθεί υπέρ της άμεσης ολοκλήρωσης της συμφωνίας, ενώ αναμένεται να ζητήσει από τους Ευρωπαίους εταίρους να δώσουν μία ακόμη ευκαιρία στην Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ταχθεί κατά της λήψης νέων υφεσιακών μέτρων, ζητώντας πολιτική που θα βγάλει οριστικά την χώρα από τα μνημόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης