Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς: Όχι λευκή επιταγή - Είμαστε ανοιχτοί σε μεγάλη εθνική συνεννόηση για αλλαγή πολιτικής

Σαμαράς: Όχι  λευκή επιταγή - Είμαστε ανοιχτοί σε μεγάλη εθνική συνεννόηση για αλλαγή πολιτικής
"Εκλογές σημαίνει παράδοση εξουσίας"
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, από την Κρήτη, δηλώνοντας πως η παράταξή του ενώνει τον ελληνικό λαό.
Μιλώντας στην προσυνδιάσκεψη του κόμματος με θέμα: «Σταθερότητα + Μεταρρυθμίσεις = Ανάπτυξη.
Η Ελλάδα της επόμενης ημέρας», τόνισε πως  «δεν μπορούμε να αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια, ούτε να πάει σε διπλό νόμισμα.
Είμαστε ανοιχτοί για μεγάλη εθνική συνεννόηση για αλλαγή πολιτικής».
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως αν ο κ. Τσίπρας πάει σε εκλογές σημαίνει παράδοση εξουσίας, ενώ ξεκαθάρισε πως «λευκή επιταγή δεν έχει δώσει ποτέ, ούτε θα δώσει η ΝΔ σε κανένα κόμμα, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ξανάβαλε «μέσα σε 4 μήνες την Ελλάδα σε αστάθεια και ελλείμματα», ενώ μιλώντας για τη χθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα είπε πως είχε το θράσος να μιλήσει για τις πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησής του, τις οποίες  δαπάνησε για να κάνει ξανά την Ελλάδα αναξιόπιστη.
Όπως είπε, «με απίστευτα ψέματα κέρδισαν τις εκλογές και μετά συνέχισαν τα ψέματα αντί να προσγειωθούν στην πραγματικότητα».
Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ψέματα που τώρα καταρρέουν , ότι «στράγγιξε τα πάντα με εσωτερική στάση πληρωμών» , καθώς και ότι «στράγγιξαν τα πάντα και παρακαλάμε για συμφωνία πιο οδυνηρή».
Όπως είπε, «τώρα καταρρέουν τα ψέματα τους γιατί μας πάνε σε σκληρότερη συμφωνία».
Υπογραμμίζοντας ότι τα ψέματα πρέπει να τελειώνουν, σημείωσε ότι πρέπει να συμφωνία που να διασώζει την ανάκαμψη και όχι να αποτελεί σκέτη φορο-καταιγίδα
Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «αν φοβάται ότι οι βουλευτές του δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία που θα φέρει, μπορεί να προσχωρήσει στη μεγάλη λαϊκή συνεννόηση για αλλαγή πολιτικής.
Η χώρα δεν αντέχει εκλογές ή δημοψήφισμα.
Πρέπει ο κ. Τσίπρας να παραδεχτεί τα ψέματα του και να αλλάξει πολιτική για να μην πάει η χώρα στα βράχια».
Κατά τον ίδιο, «το mail Χαρδούβελη, μπροστά σε όσα προτείνει η κυβέρνηση, είναι νοσταλγική ανάμνηση».
Κάνοντας αναφορά στην προηγούμενη κυβέρνηση, τόνισε ότι στόχος ήταν να πάρει η χώρα 9 δισ. φέτος από τις αγορές, εκτιμώντας ότι πλέον η έξοδος σε αυτές είναι αδύνατη λόγω της ανόδου των επιτοκίων.
«Ήμασταν μαζί με Πορτογαλία  και Ιρλανδία, αλλά σήμερα εκείνες βάζουν αρνητικό επιτόκιο στα ομόλογά τους, ενώ εμείς πρέπει να βάλουμε επιτόκιο 30%», σημείωσε.
Τόνισε δε, πως «τα είχαμε νοικοκυρέψει όλα και είχαμε αρχίσει να βγαίνουμε στις αγορές, αλλά τώρα μας πηγαίνουν σε νέο μνημόνιο», καθώς και ότι «η ανάταση διεκόπη γιατί μείναμε μόνο δυόμιση χρόνια στην εξουσία».
Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, «ποτέ δεν ακουμπήσαμε τα αποθεματικά των ταμείων, των νοσοκομείων, κανένας δεν ανησυχούσε αν θα πάρει τη σύνταξή του στο τέλος του μήνα», αλλά ήταν «λάθος που δεν εξηγήσαμε ότι οι φόροι ήταν προσωρινοί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης