Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Οι τελευταίες κινήσεις αναδιάρθρωσης λόγω MSCI – Η ΔΕΗ στο επίκεντρο την Παρασκευή, λόγω rebalancing

Οι τελευταίες κινήσεις αναδιάρθρωσης λόγω MSCI – Η ΔΕΗ στο επίκεντρο την Παρασκευή, λόγω rebalancing
Τελευταία εβδομάδα για τις κινήσεις αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων λόγω αλλαγών στους δείκτες MSCI -- Ισχυρό rebalacing αναμένεται την Παρασκευή στη ΔΕΗ
Τελευταίες «πινελιές» αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων αυτή την εβδομάδα, καθώς στις 29 Μαΐου, δηλαδή την προσεχή Παρασκευή θα γίνουν οι αλλαγές στους δείκτες Morgan Stanley Capital International (MSCI), οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ από την άλλη Δευτέρα 1η Ιουνίου.
Θυμίζουμε ότι η διαγραφή της μετοχής της ΔΕΗ από τον δείκτη MSCI Standard και η μεταφορά της στον δείκτη MSCI Small Cap είναι η πιο ηχηρή μεταβολή που επήλθε στους δείκτες MSCI, κατά την εξαμηνιαία αναθεώρηση της 12ης Μαΐου.
Στον MSCI Small Cap βρίσκεται και η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων ενώ από το δείκτη διαγράφονται οι Frigoglass, ΜIG και ΓΕΚ Τέρνα.
Ως γνωστόν, υπάρχουν πολλά χαρτοφυλάκια που κινούνται με γνώμονα τη συμμετοχή των μετοχών στους δείκτες, είτε του οίκου FTSE είτε του MSCI, οπότε σε κάθε αλλαγή, υποβάθμιση, διαγραφή ή αναβάθμιση, λαμβάνουν χώρα αναδιαρθώσεις, μετατάξεις και rotation...
Στο φινάλε της συνεδρίασης της Παρασκευής 29 Μαΐου λοιπόν, αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένο rebalancing στη μετοχή της ΔΕΗ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δείκτη MSCI Standard παραμένουν οι μετοχές των Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank, Εθνικής, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Folli Follie, Jumbo, Τιτάν.
Στον MSCI Small Cap Greece παραμένουν οι μετοχές των ΟΛΠ, Αεροπορία Αιγαίου και Lamda Development.
Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από το πέρας των συναλλαγών της 29ης Μαΐου, δηλαδή θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 1ης Ιουνίου 2015.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών της HSBC για εκροές και εισροές λόγω αλλαγών στον MSCI

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές της HSBC, ο εγχώριος δείκτης θα εμφανίσει συνολικά περιορισμένες εκροές κεφαλαίων από τις αλλαγές του Μαΐου στους δείκτες της Morgan Stanley Capital International.
Πέραν των σημαντικών εκροών που προβλέπεται ότι θα λάβουν χώρα έως τις 29 Μαΐου, μικρές εκροές αναμένεται να εμφανίσουν και οι τίτλοι των Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα. Οι μεγάλες κερδισμένες των αλλαγών της MSCI προβλέπεται να είναι οι μετοχές των Alpha Bank και Eurobank με τις εισροές να εκτιμάται ότι θα ανέλθουν περί τα 28 με 30 εκατ. ευρώ.
Για τις υπόλοιπες μετοχές που συμμετέχουν στο δείκτη MSCI Greece Standard, οι πιθανές εκροές είναι πολύ μικρές. Για τους τίτλους του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ, οι αντίστοιχες εκροές – σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές της HSBC – υπολογίζονται σε λίγες εκατοντάδες χιλιάδες τεμάχια.
Σημαντικό μέρος των κινήσεων που ανέμεναν πρόσφατα οι αναλυτές της HSBC έχουν πραγματοποιηθεί βεβαίως, όμως το rebalancing στη ΔΕΗ την Παρασκευή θα είναι λίαν αυξημένο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης