Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έκπτωτη η ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ από τη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος

Έκπτωτη η ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ από τη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος
Χωρίς πλοίο για ένα μήνα τα τρία νησιά – Αναμένεται προκήρυξη νέου διαγωνισμού 
Έκπτωτη κηρύχθηκε η εταιρεία ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ, θυγατρική της ΝΕΛ από την επιδοτούμενη άγονη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος, με απόφαση που υπέγραψε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, κατόπιν σχετικής γνωμοδότησης του συμβουλίου ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών αλλά και διαμαρτυριών των τοπικών φορέων.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Θ. Δρίτσας, αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια, τις δυνατότητες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το νομικό πλαίσιο, συνεκτίμησε τα όσα στο υπόμνημα εγγράφως είχε αναφέρει η εταιρεία σχετικά με τη δρομολόγηση του πλοίου "Ταξιάρχης", έλαβε υπόψη την ομόφωνη γνωμοδότηση του Σ.Α.Σ. (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών) που συνεδρίασε την Παρασκευή 22/5ου στη Νάξο και εξέτασε όλα τα δεδομένα και τις επιπτώσεις για τις νησιώτικες κοινωνίες και τους απλήρωτους ναυτικούς, υπέγραψε σήμερα απόφαση με την οποία κηρύσσεται έκπτωτη η ναυτιλιακή εταιρεία Σι-Λινκ Φέρρις (θυγατρική της ΝΕΛ), από την επιδοτούμενη-άγονη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος.
Τώρα αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την κάλυψη της γραμμής με το ίδιο μίσθωμα και όρους αν και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται το δρομολόγιο να ξεκινά από το λιμάνι του Πειραιά και όχι του Λαυρίου, παρότι το ταξίδι διαρκεί λιγότερο κατά περίπου 10 ώρες.
Για το θέμα η δήμαρχος του Αγίου Ευστρατίου, που έχει μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση εδώ και ένα μήνα, Μαρία Κακαλή, αποφάσισε να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό, ζητώντας την παρέμβασή του για την άμεση επίλυση του προβλήματος και προανήγγειλε κινητοποιήσεις.
Στην επιστολή διαμαρτυρίας επισημαίνεται η ανάγκη για άμεση έκπτωση της εταιρείας και εύρεσης άλλου πλοίου για την εξυπηρέτηση των νησιών του Αγίου Ευστρατίου και της Λήμνου που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα.
«Το νησί μας λόγω της κατάστασης αυτής έχει εκπέσει σε οικονομικό μαρασμό λόγω του ότι έχουν πληγεί άμεσα οι πρωτογενείς παραγωγικοί τομείς (αλιεία- κτηνοτροφία) λόγω αδυναμίας διακίνησης των προϊόντων τους καθώς και ο τουρισμός ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, λόγω του ότι έχουν γίνει απανωτές ακυρώσεις των κρατήσεων», αναφέρεται μεταξύ άλλων και επισημαίνεται ότι «αν συνεχιστεί η κατάσταση αποκλεισμού μας από την κεντρική Ελλάδα το δημοτικό συμβούλιο θα παραδώσει στους αρμόδιους φορείς τα κλειδιά του Δήμου, με όποια συνέπεια επέχει αυτό για τους εμπλεκόμενους πολίτες και την πολιτεία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης