Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Κόντρα τέμπο στο κακό κλίμα της αγοράς η MIG και κέρδη 3,76% στην πρεμιέρα της στον Mid Cap – Ισχυρός αγοραστής

Κόντρα τέμπο στο κακό κλίμα της αγοράς η MIG και κέρδη 3,76% στην πρεμιέρα της στον Mid Cap – Ισχυρός αγοραστής
To καλό τρίμηνο με την επιστροφή στην κερδοφορία αλλά και η ολοκλήρωση των ρευστοποιήσεων λόγω MSCI έδωσαν ώθηση στη MIG που κινήθηκε κόντρα στο κλίμα της αγοράς
(upd 3) Κόντρα τέμπο στο κακό και αφιλόξενο κλίμα της αγοράς κινήθηκε η μετοχή της MIG στην πρώτη συνεδρίαση του Απριλίου, με ανεβασμένους μάλιστα όγκους, δείχνοντας ότι έχει ισχυρό αγοραστή, στην πρώτη μάλιστα συνεδρίαση του τίτλου στο χώρο του Mid Cap.
Ο τίτλος της MIG έκλεισε στα 0,1380 ευρώ με άνοδο 3,76%, ενώ κινήθηκε αρκετά υψηλότερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, φτάνοντας έως τα 0,1440 ευρώ (+8,27%) όμως οι πιέσεις στο τέλος σε όλο το Χ.Α. την επηρέασαν...
Παράλληλα, διακίνησε και αυξημένο όγκο 3,4 εκατ. τεμαχίων.
Σύμφωνα με την εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών στο Χ.Α. - περίοδος Οκτωβρίου 2014 – Μαρτίου 2015, η μετοχή της MIG διαγράφηκε από το δείκτη FTSE 25 και μεταφέρθηκε στο δείκτη Mid Cap με στάθμιση 53%.
Παράλληλα, διαγράφηκε και από το δείκτη MSCI Small Cap μαζί με τις Frigoglass και ΓΕΚ Τέρνα.
Οι πιέσεις λοιπόν που δέχτηκε πρόσφατα λόγω αυτών των διαγραφών φαίνεται πως ολοκληρώθηκαν, ενώ και οι υπόλοιποι τίτλοι που διαγράφηκαν από τους δείκτες MSCI αντιδρούν.
Σε ότι αφορά τη MIG κυρίαρχο χαρακτηριστικό διαφοροποίησης είναι ασφαλώς το γεγονός ότι ο όμιλος μετά από μια ζημιογόνα 5ετία επέστρεψε στην κερδοφορία.
Τα ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα EBITDA ανήλθαν σε κέρδη 15,5 εκατ. ευρώ για το 1ο τρίμηνο του 2015. Η επάνοδος στην κερδοφορία οφείλεται στη σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων των θυγατρικών Vivartia και Attica Group.
Παράλληλα, οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου το α’ 3μηνο του 2015 κατέγραψαν αύξηση 12εκατ. ήτοι 4,6% ετησίως, και ανήλθαν στα 269,2 εκατ. ευρώ, παρά τις συνεχιζόμενες αντιξοότητες στους περισσότερους κλάδους της Ελληνικής οικονομίας.

Πρώτη ενημέρωση Τρίτη 2 Ιουνίου, 11:09 π.μ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης