Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δεν είναι ρεαλιστικό το σενάριο της χρεοκοπίας αλλά ΔΕΗ και ΕΛΠΕ έχουν προετοιμαστεί καταλλήλως

tags :
Δεν είναι ρεαλιστικό το σενάριο της χρεοκοπίας αλλά ΔΕΗ και  ΕΛΠΕ έχουν προετοιμαστεί καταλλήλως
H Ελλάδα μπορεί να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των πολιτών
Στο θεωρητικό σενάριο ενός πιστωτικού γεγονότος για τη χώρα το οποίο επαναλαμβάνουμε δεν έχει καμία ρεαλιστική βάση, η Ελλάδα μπορεί να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των πολιτών;
Η ενέργεια δηλαδή η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα εκατομμύρια των νοικοκυριών μπορεί να συνεχισθεί απρόσκοπτα χωρίς κανένα πρόβλημα.
Ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων και επικοινωνίας της ΔΕΗ κ. Κίμων Στεριώτης μας τόνισε ότι δεν υπάρχει ανησυχία στο ενδεχόμενο ενός τέτοιου γεγονότος διότι οι ενεργειακές παραγωγικές βάσεις της επιχείρησης δεν έχουν καμία εξάρτηση από το εξωτερικό.
Η ημερήσια κατανάλωση ρεύματος «αγγίζει» τα 9.000 MW και η παραγωγική δυνατότητα της ΔΕΗ φθάνει σε 12.000MW.
Ο κ. Στεριώτης πρόσθεσε ότι οι ενεργειακές δυνατότητες της χώρας μπορεί να φθάσουν σε 17000 MW όταν προστεθεί η παραγόμενη ισχύ από τα φωτοβολταϊκά, τα αιολικά πάρκα και τη χρήση φυσικού αερίου.
Την εικόνα αυτή περιέγραψε στο www.bankingnews.gr ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ κ Κίμων Στεριώτης, ο οποίος μας επανέλαβε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Υποστήριξε ότι η σημερινή διοίκηση της επιχείρησης όπως και οι προηγούμενες δεν αφήνουν τα πράγματα στη τύχη τους.
Κλίμα ηρεμίας και την ανυπαρξία λόγου ανησυχίας μας μετέφεραν από τη διοίκηση των ΕΛΠΕ.
Η εγχώρια αγορά των καυσίμων μπορεί να λειτουργήσει με ομαλότητα στο θεωρητικό σενάριο ενός πιστωτικού γεγονότος.
Είναι γνωστό σε όλους ότι τα κρατικά διυλιστήρια της χώρας είναι υποχρεωμένα να διατηρούν αποθέματα 90 ημερών για έκτακτες ανάγκες.
Να σημειωθεί ότι τα ΕΛΠΕ έχουν υπό τον έλεγχο τους το 60% της αγοράς διύλισης πετρελαίου.
Ανάμεσα στα «μαξιλάρια»της εταιρείας είναι ότι συνομιλεί και συνεργάζεται με προμηθευτές και έχει οικοδομηθεί κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης για πολλές δεκαετίες.
Επίσης σημαντικά κεφάλαια των ΕΛΠΕ είναι τοποθετημένα σε τράπεζες του εξωτερικού με σκοπό την αποπληρωμή των προμηθευτών χωρίς ωστόσο να μας αποκαλυφθεί το ύψος των χρημάτων.
Αξίζει να αναφερθεί ότι μεταξύ των καλύτερων συμμάχων των ΕΛΠΕ είναι το Ιράν αλλά λόγω του εμπάργκο δεν υπάρχει δυνατότητα προμήθειας πετρελαίου εξαιρετικής ποιότητας, όπως, μας ανέφερε στέλεχος της εταιρείας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης