Τελευταία Νέα
Πολιτική

Να βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και το ζήτημα του χρέους καλεί την Ελλάδα ο Thomas Piketty

Να βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και το ζήτημα του χρέους καλεί την Ελλάδα ο Thomas Piketty
"Ο Τσίπρας πρέπει να κάνει περισσότερο εμφανές ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό"
Να βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και το ζήτημα του χρέους καλεί την Ελλάδα ο γάλλος οικονομολόγος, Thomas Piketty.
Ειδικότερα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Thomas Piketty υποστηρίζει πως είναι σημαντικό ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει στο τραπέζι ευρωπαϊκές λύσεις για το χρέος γιατί αλλιώς δεν θα είναι εύκολο να ενωθούν όλες οι χώρες.
«Ο Τσίπρας πρέπει να κάνει περισσότερο εμφανές ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό. Ότι είναι ένα πρόβλημα που αφορά και άλλες χώρες» εξηγεί ο Γάλλος οικονομολόγος.
Παράλληλα, τονίζει πως «υπάρχει πολλή υποκρισία στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η Ευρώπη τη φορολογική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα».
«Από τη μια λένε ότι οι πλούσιοι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν περισσότερους φόρους και από την άλλη οι Γαλλικές και οι Γερμανικές τράπεζες με χαρά δέχονται κεφάλαια και ομόλογα ελληνικής προέλευσης χωρίς να αποστέλλουν τις απαραίτητες πληροφορίες στις ελληνικές αρχές ώστε να τις βοηθήσουν να τα φορολογήσουν» διατείνει παράλληλα.
«Ακόμα και η Γαλλία και η Γερμανία δεν τα καταφέρνουν να φορολογήσουν όπως θα έπρεπε τις μεγάλες πολυεθνικές και το μεγάλο κεφάλαιο, που ξεφεύγουν στο Λουξεμβούργο. Πως περιμένουμε λοιπόν να το κάνει η Ελλάδα εντελώς μόνη;» καταλήγει ο Th. Piketty.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης