Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Απαράδεκτες για την Ελλάδα οι απαιτήσεις των πιστωτών, καθώς οδεύει προς τη λήξη της η διαπραγμάτευση

Telegraph: Απαράδεκτες για την Ελλάδα οι απαιτήσεις των πιστωτών, καθώς οδεύει προς τη λήξη της η διαπραγμάτευση
Η Ελλάδα ορκίζεται να μην «παραδοθεί» στους πιστωτές καθώς οι συνομιλίες Αθήνας – Βρυξελλών απέτυχαν να σπάσουν το αδιέξοδο
Στο γεγονός ότι η Αθήνα χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις απαιτήσεις των πιστωτών της για την επίτευξη μιας συμφωνίας αναφέρεται δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Telegraph», στο οποίο σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι η Αθήνα ορκίστηκε την Πέμπτη να μην «παραδοθεί» στους ευρωπαίους πιστωτές της.
Στο άρθρο γίνεται αναφορά στις προτάσεις των διεθνών πιστωτών προς την Αθήνα, μεταξύ των οποίων την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 1% το 2015, 2% το 2016, 3% το 2017 και 3,5% το 2018, αλλά και περικοπές στις συντάξεις στο 0,5% του ΑΕΠ (ή περίπου 900 εκατ. ευρώ) για το 2015 και 1% το 2016.
Παράλληλα, τονίζεται ότι έχουν ενταθεί οι ανησυχίες αυτή την εβδομάδα ότι η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει τη δόση των 305 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όταν μάλιστα εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τα χρήματα αυτά αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το σαββατοκύριακο.
Η Ελλάδα, σημειώνει η Telegraph, αγωνίζεται να συνάψει μια συμφωνία που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της τελευταίας δόσης του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, η οποία ανέρχεται σε 7,2 δισ. ευρώ, προκειμένου να παραμείνει φερέγγυα, ενώ υπογραμμίζει ότι τις επόμενες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί εκ νέου με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελ. Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης