Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker (Κομισιόν): Πολύ δύσκολο πρόβλημα η Ελλάδα – Στη διάθεσή της 35 δισ. αν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις

Juncker (Κομισιόν): Πολύ δύσκολο πρόβλημα η Ελλάδα – Στη διάθεσή της 35 δισ. αν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις
Δεν αποδέχομαι ότι η Κομισιόν επιβάλλει στην Ελλάδα μια θεραπεία λιτότητας, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Εξαιρετικά δύσκολο πρόβλημα αποτελεί η Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, ο οποίος τόνισε ότι τον απασχολεί νυχθημερόν και πρόσθεσε ότι αν αποδεχθεί η Αθήνα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις μπορεί να επωφεληθεί από ευρωπαϊκά κεφάλαια 35 δισ. ευρώ από σήμερα μέχρι και το 2020.
Ειδικότερα, σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών, σήμερα, Πέμπτη, ο Jean Claude Juncker ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κοιμήθηκε μόλις και μετά βίας τρεις ώρες μετά από μια «μακρά αθλητική συζήτηση» με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στις Βρυξέλλες, μια συνάντηση που κατέληξε χωρίς συμφωνία σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που απαιτείται να κάνει η Ελλάδα προκειμένου να απελευθερωθούν τα κεφάλαια του προγράμματος διάσωσης και με την Κομισιόν να ετοιμάζει ήδη «τον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων».
Η Ελλάδα, τόνισε ο J.C. Juncker, αποτελεί ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόβλημα που με απασχολεί νυχθημερόν, διότι αγαπώ την Ελλάδα και κυρίως τα αδύναμα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, που υποφέρουν πάρα πολύ από τα προγράμματα προσαρμογής που έπρεπε να υιοθετήσει η χώρα.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν αποδέχεται αυτό που λέγεται ότι η Κομισιόν επιβάλλει στην Ελλάδα μια θεραπεία λιτότητας, προσθέτοντας ότι είναι αλήθεια, όμως υπάρχει παράλληλα η πρόταση στήριξης της πραγματικής ελληνικής οικονομίας με κεφάλαια 35 δισ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα μετατραπεί σε ένα κράτος και ότι θα διαθέτει μια διοίκηση ικανή να προχωρήσει σε καλές πολιτικές που θα έχουν αποτελέσματα.
Τόνισε ακόμη ότι επιθυμεί να επιστρέψει η ανάπτυξη στην Ελλάδα, «όμως, θα ήθελα επίσης η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική διοίκηση να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να επωφεληθούν από τα μέσα που τους έχουν δοθεί».

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελ. Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης