Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φρένο του ΔΝΤ στην αύξηση των επιτοκίων της FED - Να αναβληθεί έως το α' 6μηνο του 2016

Φρένο του ΔΝΤ στην αύξηση των επιτοκίων της FED - Να αναβληθεί έως το α' 6μηνο του 2016
Ανάπτυξη +2,5% για τις ΗΠΑ το 2015 προβλέπει το ΔΝΤ
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ασκεί πιέσεις στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) να περιμένει μέχρι το 2016  προκειμένου να αυξήσει τα επιτόκια της προειδοποιώντας ότι η αξιοπιστία της κεντρικής τράπεζας βρίσκεται σε κίνδυνο ενώ υπάρχει ήδη αρκετή αβεβαιότητα.
Στην ετήσια έκθεσή του για την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη 4 Ιουνίου του 2105, το ΔΝΤ αναφέρει ότι αναμένει ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας κατά 2,5% φέτος παρά τη συρρίκνωση που καταγράφηκε στο πρώτο τρίμηνο.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Financial Times «οι βάσεις για συνεχή ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας παραμένουν στη θέση τους».
Το ΔΝΤ όμως είπε ότι οι συνθήκες δεν είναι ακόμα κατάλληλες για αύξηση των επιτοκίων για πρώτη φορά σχεδόν μέσα σε μια δεκαετία.
Γι’ αυτό και άσκησε πιέσεις στην κεντρική τράπεζα να περιμένει για «καλύτερα σημάδια μισθών ή πληθωρισμού των τιμών απ’ αυτά που υπάρχουν σήμερα».
«Με βάση την μακροιοικονομική πρόβλεψη για αποκλείοντας εκπλήξεις στην ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει άνοδο το πρώτο μισό του 2016», έγραψαν οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ και πρόσθεσαν ότι δεν αναμένουν ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ να φτάσει το 2% που έχει θέσει ως στόχο η Fed μέχρι το 2017.
Το ΔΝΤ προειδοποίησε ότι ακόμα υπάρχουν «σημαντικές αβεβαιότητες ως προς τη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη» και ότι κινδυνεύει η αξιοπιστία της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης