Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αν ηττηθεί και δεύτερη φορά ο Σαμαράς θα φύγει από την ΝΔ – Πλησιάζει η επιστροφή Καραμανλή

Αν ηττηθεί και δεύτερη φορά ο Σαμαράς θα φύγει από την ΝΔ – Πλησιάζει η επιστροφή Καραμανλή
Το 2016 θα είναι η χρονιά επιστροφής στην ενεργό πολιτική σκηνή του Καραμανλή...
Ο Σαμαράς μετρήθηκε και κρίθηκε λειψός.
Ήταν η παρατήρηση ενός κορυφαίου στελέχους, από το παρελθόν, αποτιμώντας τις επιδόσεις, τις αποδόσεις και το τελικό αποτέλεσμα.
Αν και μερικώς μπορεί να δικαιώνεται με την στάση που είχε κρατήσει έναντι των δανειστών και ακολουθήσει μια στρατηγική μετριασμού των συνεπειών των μνημονίων, η κοινωνία τον καταδίκασε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια ιστορική και αμήχανη κατάσταση.
Ένα αριστερό κόμμα, αναλαμβάνει τα ηνία της Ελλάδος και θα καταλήξει να συμφωνήσει με σκληρούς μνημονικούς όρους.  
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα είναι καταδικασμένη…στην φθορά.
Η ΝΔ υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να είναι το αντίπαλο δέος αλλά με τον Σαμαρά στην ηγεσία η ΝΔ δεν μπορεί να ορθοποδήσει.
Κορυφαίος παράγοντας με πολύ μεγάλη εμπειρία, πείρα και γνώση του παρασκηνίου της ΝΔ μας διατύπωσε μια θέση που είναι πολύ ενδιαφέρουσα.
Συγκεκριμένα «ο Σαμαράς είχε μια μεγάλη ευκαιρία αλλά απέτυχε να συμπεριφερθεί ως ηγέτης που ένωνε αλλά συμπεριφέρθηκε αλαζονικά όχι αντιπατριωτικά.
Ήταν πρόεδρος και πρωθυπουργός και όχι ηγέτης.
Κούρασε με την πολιτική των μνημονίων και η κοινωνία τον τιμώρησε.
Η κοινωνία δεν τιμώρησε τόσο τα μνημόνια, τιμώρησε την δουλοπρεπή στάση του Σαμαρά, τιμώρησε την αλαζονεία της εξουσίας Σαμαρά.
Ο Σαμαράς δεν θα αποχωρήσει από την ΝΔ σε αυτή την φάση γιατί οι επίδοξοι μνηστήρες που εμφανίζονται ως υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ είναι μετριότητες, κατώτεροι των περιστάσεων, δεν έχουν ηγετικά χαρακτηριστικά και θα συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο την ΝΔ.
Ο Σαμαράς θα αποχωρήσει από την ΝΔ όταν ηττηθεί εκ νέου από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα.
Παρ΄ ότι δεν βλέπω άμεσα εκλογές – παρά τις συνεχείς διαρροές για εκλογές – ο Σαμαράς θα αποχωρήσει από την ΝΔ ταπεινωμένος και για δεύτερη φορά ηττημένος.
Η δεύτερη ήττα του Σαμαρά από την ΝΔ (αποτελεί χαρτί που έχει καεί) προφανώς θα ανοίξει διάπλατα θέμα ηγεσίας.
Οι δελφίνοι είναι μεν πολλοί αλλά κανείς δεν έχει τα ηγετικά χαρακτηριστικά για να οδηγήσει την ΝΔ στην αναδόμηση, ανασυγκρότηση και ανάκαμψη.
Η εκτίμηση μου είναι ότι μετά την δεύτερη ήττα Σαμαρά, οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, οι συσχετισμοί θα έχουν αλλάξει και τότε το σύστημα θα αποταθεί πάλι στον Κώστα Καραμανλή για να αναλάβει τα ηνία της ΝΔ.
Το σενάριο αυτό δεν είναι πιθανό σε αυτή την φάση.
Όμως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις που μας δείχνουν ότι ο Καραμανλής θα επιστρέψει στην ΝΔ και με την επιστροφή του όλοι οι δελφίνοι θα αποσυρθούν.
Το 2016 θα είναι η χρονιά επιστροφής στην ενεργό πολιτική σκηνή του Καραμανλή»

Υποσημείωση

Η ΝΔ δεν χρειάζεται πολιτικές μετριότητες αλλά ένα πολιτικό πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει τις αντιθέσεις και να ενώσει τις τάσεις και τα ρεύματα στην κοινωνία.
Η ΝΔ δεν έχει πολλές επιλογές, ειδάλλως θα παραμείνει στο αναπηρικό καροτσάκι.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 08:11 5 Ιουνίου του 2015

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης