Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς: Μιλάω με την ΕΕ για να υπάρξει συμφωνία - Η NΔ δεν φοβάται εκλογές, η Ελλάδα δεν τις αντέχει

Σαμαράς: Μιλάω με την ΕΕ για να υπάρξει συμφωνία - Η NΔ δεν φοβάται εκλογές, η Ελλάδα δεν τις αντέχει
Ήρθε η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης για όλους - Η κυβέρνηση έχει χάσει τη μπάλα και οδηγεί τη χώρα σε τρίτο μνημόνιο
(upd11) Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης από την απαρχή της ομιλίας του στη βουλή εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς, καταλογίζοντάς της πως δεν έκανε καμία διαπραγμάτευση.
Ήρθε η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης για όλους, διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας πως η πρόταση των δανειστών πάει τη χώρα κατευθείαν σε νέο μνημόνιο.
Η χώρα οδεύει προς τρίτο μνημόνιο, κατήγγειλε ο Α. Σαμαράς, για να προτείνει στην κυβέρνηση να... συνεχίσει τη διαπραγμάτευση με βάση το email Χαρδούβελη.
Ό,τι κερδίσαμε από τα πλεονάσματα έχει χαθεί από την επιδείνωση της οικονομίας, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας πως τα χαμηλά πλεονάσματα αυξάνουν τις δανειοδοτικές ανάγκες της χώρας.
Η πρόταση των δανειστών ήταν κακή, αλλά και της κυβέρνησης μας πάει πίσω, κατήγγειλε ο Α. Σαμαράς, για να τονίσει μάλιστα πως η κυβέρνηση έχει χάσει τελείως τη μπάλα!
Η Ελλάδα χάνει σε αξιοπιστία, τόνισε για να προσθέσει, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, πως σας προτείνουν πολύ βαρύτερα μέτρα από αυτά που πρότειναν σε εμάς.
Αντιτασσόμαστε σε μία σειρά από τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές, εξήγησε, για να χαρακτηρίσει αναγκαστική προσαρμογή στην πραγματικότητα τα χαμηλά πλεονάσματα.
Δεν αποδεχθήκαμε την κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά και γι' αυτό δεν κλείσαμε την πέμπτη αξιολόγηση, πρόσθεσε, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση που έκανε εκείνος όταν ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Κλιμακώνοντας εκ νέου την επίθεσή του προς την κυβέρνηση, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως εκλέχθηκε για να φέρει μία καλύτερη συμφωνία εντός του ευρώ.
Οι εκλογές μπορεί να λάβουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα για "ναι" ή "όχι" στο ευρώ, διεμήνυσε σε άλλο μέρος της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ, για να τονίσει πως Η ΝΔ δεν φοβάται τις εκλογές, αλλά η Ελλάδα δεν τις αντέχει.
Μπορούμε και να πληρώσουμε τους δανειστές και να μείνουμε στο ευρώ, διεμήνυσε ο κ. Σαμαράς, για να τονίσει πως δεν δέχεται το δίλημμα πληρωμής των δανειστών ή έξοδος από το ευρώ.
Σύμφωνα με τον Σαμαρά, η μεγάλη μάχη βρίσκεται στους όρους της συμφωνίας για το τρίτο μνημόνιο.
Δεν σας λέω να αποδεχθείτε τα πάντα γιατί υπονομεύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας, εξήγησε, απευθυνόμενος εκ νέου στην κυβέρνηση, για να προσθέσει χαρακτηριστικά πως... "Φέρτε την τελική συμφωνία και εμείς θα σας πούμε".
Απαιτείται εθνική συνεννόηση για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, τόνισε ο κ. Σαμαράς, για να επαναλάβει ωστόσο στη συνέχεια πως ακόμη και εάν κλείσει η συμφωνία, έρχεται το νέο μνημόνιο με νέα μέτρα.
Βρίσκομαι ήδη σε επαφές με τους Ευρωπαίους για να μειώσω τον πόνο της συμφωνίας που έρχεται, διεμήνυσε ο κ. Σαμαράς, για να προσθέσει πως "για να αλλάξει η κατάσταση πρέπει να μπει ένα τέλος στις συκοφαντίες και να αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης".
"Η κυβέρνηση αντί για φορολογικές μειώσεις, φέρνει νέα φορο-επιδρομή", κατήγγειλε.
"Κύριε Τσίπρα... προσέξτε μη γίνετε ο μοιραίος άνθρωπος για τη χώρα", προειδοποίησε, κλείνοντας την πρωτολογία του στη βουλή. 
Στη δευτερολογία του, ο Αντ. Σαμαράς χαρακτήρισε ως ακραίο δημαγωγό  τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα.
"Kύριε Τσίπρα... δεν ξέρουμε εάν έχετε τη δεδηλωμένη στο κόμμα σας", διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, για να καταγγείλει πως κατά τη σημερινή διαδικασία στη Βουλή δεν υπήρξε ενημέρωση επί της ουσίας από την κυβέρνηση προς τα υπόλοιπα κόμματα για την πορεία της διαπραγμάτευσης.
Ή θα κάνουμε εθνική συνεννόηση ή φέρτε τη συμφωνία και θα σας πούμε εάν θα την ψηφίσουμε, τόνισε, ο κ. Σαμαράς, στη συνέχεια.
Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε πρωτόγνωρη την εσωτερική στάση πληρωμών που βιώνει η χώρα, προσθέτοντας πως η λέξη ανάπτυξη είναι άγνωστη για την κυβέρνηση.
Δεν θα στηρίξουμε τη συνέχιση της φορο-επιδρομής, διεμήνυσε ο κ. Σαμαράς για να προσθέσει πως.. "εμείς επιβάλλαμε άδικους φόρους από υποχρέωση, εσείς θα επιβάλλεται από ιδεοληψία".
Θα συνεχίσουμε να είμαστε υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, διεμήνυσε, θέτοντας το εν λόγω ερώτημα στη συνέχεια:
"Πως θα πάρουμε τα λεφτά, δίχως νέο μνημόνιο;".
Κύριε Τσίπρα, η ΝΔ δεν είναι η πιο υπάκουη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε, για να προσθέσει πως με τις ρυθμίσεις για τα χρέη, οι πολίτες δεν πληρώνουν άλλους φόρους, δεν καταναλώνουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης