Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απογοητευμένος ο Juncker από τον Τσίπρα - Επιβεβαίωσε ότι δεν ήθελε να συνομιλήσει με τον Τσίπρα - Θέτει χρονοδιάγραμμα

Απογοητευμένος ο Juncker από τον Τσίπρα - Επιβεβαίωσε ότι δεν ήθελε να συνομιλήσει με τον Τσίπρα - Θέτει χρονοδιάγραμμα
Διαψεύδει το Μαξίμου πως ο Juncker αρνήθηκε τηλεφώνημα του Τσίπρα - Καταγγέλλει παραφιλολογία
(upd5)Απογοητευμένος από την ομιλία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. C. Juncker από την Βαυαρία όπου βρίσκεται για την Σύνοδο Κορυφής των G7.
O κ. Juncker, όπως αναφέρει το Reuters, εξάφρασε την αγανάκτηση του για τον τρόπο με τον οποίο ο Α. Τσίπρας κατήγγειλε τους όρους των δανειστών ως «παράλογους» στο ελληνικό κοινοβούλιο και είπε ότι ενώ θεωρεί τον Α. Τσίπρα φίλο, "προκειμένου να παραμείνουμε φίλοι θα πρέπει να σεβαστούμε κάποιους ελάχιστους κανόνες".
Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι αρνήθηκε να δεχθεί τηλεφώνημα του Α. Τσίπρα, εξαιτίας της έλλειψης προόδου στις διαπραγματεύσεις.
Ο Πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι αναμένει τις διαπραγματεύσεις με τον κ.  Τσίπρα και τους άλλους ηγέτες της ευρωζώνης στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ΕΕ-Λατινικής Αμερικής στις Βρυξέλλες, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 10 Ιουνίου του 2015.
Επανέλαβε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν αποτελεί επιλογή αλλά προειδοποίησε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορούσε να "τραβήξει ένα κουνέλι από ένα καπέλο" προκειμένου να το αποτρέψει.
Σε ερώτηση πότε είναι η τελική προθεσμία για μια συμφωνία με την Ελλάδα, καθώς τα μετρητά της χώρας εξαντλούνται, ο κ. Juncker δήλωσε ότι «σίγουρα θα υπάρξει μια προθεσμία", χωρίς όμως να δώσει καμμία συγκεκριμένη ημερομηνία.

Τι ανέφερε στις 6 Ιουνίου του 2015 το bankingnews.gr

Σφόδρα ενοχλημένος με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, φέρεται να είναι ο πρόεδρος της Κομισιόν, J. C. Juncker για την πορεία που έχουν λάβει οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών τα τελευταία 24ωρα, μετά και την επίσημη απόρριψη από την πλευρά της Αθήνας της πρότασης των θεσμών.

Οι πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι συγκεχυμένες, εξέλιξη η οποία επιβεβαιώνει το αρνητικό κλίμα.
Όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times, ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρεται να ζήτησε συνάντηση σήμερα, Σάββατο 6/6 στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κομισιόν, με τον Juncker να αρνείται.
Την ίδια ώρα το Reuters αποκαλύπτει πως ο Aλ. Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο της Κομισιόν να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία, με τον Juncker επίσης να αρνείται!

Αναλυτικά:

Financial Times: Ο Juncker αρνήθηκε συνάντηση με τον Τσίπρα
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αλ. Τσίπρας φέρεται να ζήτησε από τον Juncker να υπάρξει σήμερα Σάββατο 6/6 μεταξύ τους συνάντηση, με τον πρόεδρο της Κομισιόν ωστόσο να απορρίπτει το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού.
"Μιλώντας στην ελληνική βουλή το βράδυ της Παρασκευής ο Αλ. Τσίπρας επισφράγισε την απόφαση της ελληνικής πλευράς να απορρίψει την πρόταση των δανειστών, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ως μια αρνητική έκπληξη, αφού περιελάμβανε παράλογες και εκβιαστικές αξιώσεις", σχολιάζουν οι FT.
Όπως αποκαλύπτει κορυφαία ευρωπαίκή πηγή, ο Juncker φέρεται να δήλωσε πως μετά την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην ελληνική βουλή δεν έχουν και πολλά να συζητήσουν, ένδειξη ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν έχει ενοχληθεί σε μεγάλο βαθμό.
"Εάν δεν αντιμετωπίσει (ο Αλ. Τσίπρας) σοβαρά όλα τα ζητήματα, δεν υπάρχει λόγος συνάντησης", εξηγεί η ίδια πηγή.
Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τους Financial Times, αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης διαψεύδει ότι ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε συνάντηση με τον Juncker.

Reuters: Ο Juncker αρνήθηκε να συνομιλήσει στο τηλέφωνο με τον Τσίπρα
Από την πλευρά του το πρακτορείο Reuters, χωρίς καμία αναφορά στο ενδεχόμενο συνάντησης, κάνει επίσης λόγο για ενδείξεις ενόχλησης από την πλευρά του Juncker κατά του Αλ. Τσίπρα.
Κατά το Reuters, ο πρόεδρος της Κομισιόν αρνήθηκε να συνομιλήσει στο τηλέφωνο με τον Τσίπρα σήμερα Σάββατο 6/6, καθώς η Αθήνα δεν έχει ακόμη αποστείλει προς τους δανειστές νέα πρόταση, την οποία φέρεται να είχε υποσχεθεί πως θα στείλει από την Πέμπτη.
"Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Juncker για το πρωί του Σαββάτου, στις 11:00, αλλά ο πρόεδρος της Κομισιόν αρνήθηκε γιατί δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος στη διαπραγμάτευση.
Η ελληνική πλευρά δεσμεύθηκε από το βράδυ της Τετάρτης (κατά τη συνάντηση Tσίπρα - Juncker στις Βρυξέλλες) πως θα στείλει νέα πρόταση στους δανειστές την Πέμπτη.
Η πρόταση αυτή δεν έφτασε ποτέ", αποκαλύπτει κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος.
"Δεν υπάρχουν νέες εξελίξεις άρα ούτε και τίποτα προς συζήτηση", δηλώνει ο ίδιος αξιωματούχος.

Διαψεύδει το Μαξίμου πως ο Juncker αρνήθηκε τηλεφώνημα του Τσίπρα - Καταγγέλλει παραφιλολογία
"Η παραφιλολογία συνεχίζεται..", διαμηνύουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές, διαψεύδοντας τις πληροφορίες πως ο πρόεδρος της Κομισιόν, J. C. Juncker απέρριψε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα.
"Μετά την πρόταση των θεσμών, που ποτέ δεν δόθηκε στην Ελλάδα - αλλά δημοσιεύθηκε στον τύπο!...-, σήμερα αξιωματούχος ανακάλυψε αναπάντητες κλήσεις!", σχολιάζουν με νόημα οι κυβερνητικές πηγές.
Η ελληνική πρόταση παραμένει στο τραπέζι, αναμένουμε τα σχόλια των θεσμών, καταλήγουν.

Eκπρόσωπος Κομισιόν: Yπήρξε αίτημα για επικοινωνία - Θα συνομιλήσουν τις επόμενες μέρες
"Υπήρξε αίτημα για επικοινωνία Τσίπρα - Juncker και θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν τις αμέσως επόμενες μέρες", είναι η επίσημη αντίδραση της Κομισιόν, στα σενάρια πως ο πρόεδρος Juncker απέρριψε τηλεφώνημα - ή ακόμη και συνάντηση - με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα.
Yπήρξε αίτημα για επικοινωνία και θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν τις επόμενες μέρες, δήλωσε στον Alpha η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης