Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ): Η παράταξη μόνο να ανέβει μπορεί - Όλες οι συμφορές την έχουν ήδη βρει

Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ): Η παράταξη μόνο να ανέβει μπορεί - Όλες οι συμφορές την έχουν ήδη βρει
O Α. Λοβέρδος στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής
«Είμαστε στην αρχή της επόμενης μέρας, είμαστε εδώ όλοι και οι τρεις υποψήφιοι. Κάθε ψήφος για τον οποιονδήποτε από μας είναι ψήφος για την αναγέννηση της παράταξης, γιατί τώρα γίνεται το πρώτο επόμενο βήμα της», ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος,
Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, ο οποίος ψήφισε στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής, «από δω και πέρα, όπως είπα και στην ομιλία μου χθες, η παράταξη μόνο ν' ανεβαίνει μπορεί.
Όλα τα κακά, όλες οι συμφορές την έχουν ήδη βρει.
Τώρα αντιπολιτεύεται μ' έναν τρόπο έντιμο, καθαρό, δίκαιο, ορθολογικό, σωστό με την αλήθεια μπροστά.
Οι δημαγωγοί διαψεύδονται.
Κάθε μέρα ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ακόμη περισσότερο ότι τελικά δεν υπήρχε σχέδιο, δεν υπήρχε τίποτα.
Yπήρχαν μόνο ψέματα και δημαγωγίες με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας».
Σχετικά με τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών ότι δεν χρειάζονται διερευνητικές εντολές και υπηρεσιακή κυβέρνηση αν οδηγηθεί τώρα η χώρα σε εκλογές, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «προφανώς ο υπουργός των Εσωτερικών αδικαιολογήτως, γιατί είναι υπουργός Εσωτερικών, έχει άγνοια ακόμα και γραμματικών διατυπώσεων του Συντάγματος.
Είμαστε μέσα στον ένα χρόνο μετά από τη διάλυση της Βουλής λόγω μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, άρα είμαστε στη χρονική εκείνη περίοδο που το Σύνταγμα απαγορεύει να γίνουν εκλογές με επίκληση εθνικών λόγων και επιβάλλει να γίνουν κανονικές εκλογές, με βάση το άρθρο 37 του Συντάγματος, δηλαδή βάσει διερευνητικών εντολών και υπηρεσιακής κυβέρνησης.
Για να γίνουν εκλογές, ο κ. Τσίπρας πρέπει να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του ομολογήσει -έστω και αν δεν το πει ρητά- την απόλυτη αποτυχία του. Πέντε μήνες μετά τις εκλογές, την απόλυτη αποτυχία του να κυβερνήσει τον τόπο. Αυτό είναι ντροπή και καταρράκωση για τον ίδιο και αυτό θέλει να το αποφύγει. Αλλά δε μπορεί να το αποφύγει με ευθεία παραβίαση του Συντάγματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης