Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών απέχει ακόμη πολύ

Deutsche Bank: Η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών απέχει ακόμη πολύ
Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται…
«Η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της απέχει ακόμα πολύ», επισημαίνει ο αναλυτής της Deutsche Bank, Jim Reid, σε νέα σχόλια του, σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Για να αιτιολογήσει την άποψή του, αναφέρει πως ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έδειξε μόνο αχνά σημάδια συμβιβασμού, στην ομιλία του στην ελληνική Βουλή, την περασμένη Παρασκευή.
Αντιθέτως, υποστήριξε ότι η πρόταση των πιστωτών είναι εξωπραγματική, χαρακτηρίζοντάς την ως «κακό διαπραγματευτικό κόλπο» των δανειστών της Ελλάδας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας διαστρέβλωσε πτυχές των διαπραγματεύσεων.
Όλα αυτά, ενώ με τις κινήσεις τους, οι επενδυτές της Ελλάδας έδειξαν την Παρασκευή ότι αμφιβάλουν για την επίτευξη της πολυπόθητης συμφωνίας, με το χρηματιστήριο να κλείνει με απώλειες 5% και τις τιμές των ομολόγων να αυξάνονται.
Ο αναλυτής της γερμανικής τράπεζας επισημαίνει παράλληλα ότι το ελληνικό ζήτημα συζητήθηκε και στο πλαίσιο της Συνόδου του G7, σε διμερή συνάντηση μεταξύ του αμερικανού προέδρου και της Καγκελαρίου Merkel.
Ειδικότερα, φαίνεται να συζητήθηκε το θέμα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων, καθώς και η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάκαμψη.
Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σήμερα, επισημαίνει ο Reid, ενώ το ελληνικό ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί και στην Σύνοδο ΕΕ-Λατινική Αμερικής την ερχόμενη Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης