Τελευταία Νέα
Πολιτική

Berliner Zeitung: Ο Juncker χάνει την υπομονή του με τον Τσίπρα

Berliner Zeitung: Ο Juncker χάνει την υπομονή του με τον Τσίπρα
Δεν έχει μόνο η Γερμανία πρόβλημα με την Ελλάδα αναφέρει η γερμανική εφημερίδα
Την θέση ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker «χάνει την υπομονή του με τον Τσίπρα» διατυπώνει σε σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η Γερμανία δεν είναι η μόνη χώρα που έχει πρόβλημα με την Ελλάδα.
«Συχνά η μάχη για τα πακέτα βοήθειας και τους όρους για την Αθήνα φαινόταν σαν μια σκληρή σύγκρουση ανάμεσα σε δύο έθνη και τους πολιτικούς τους.
Αυτή την εντύπωση διέλυσε στην συνέντευξη τύπου στο περιθώριο της συνάντησης των G7 στο Έλμαου ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean Claude Juncker, όπου ξεκαθάρισε ότι δεν είναι μόνο οι Γερμανοί αυτοί που έχουν προβλήματα με τη νέα ελληνική κυβέρνηση» υπογραμμίζει η γερμανική εφημερίδα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τοποθέτηση του Juncker ήταν «ασυνήθιστα σκληρή και προσωπική».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η οποία κάνει λόγο για ξεκάθαρα λόγια του Juncker προς τον Αλέξη Τσίπρα.
«Εκνευρισμένος δήλωσε ο (πρόεδρος της Κομισιόν) επειδή ο Έλληνας πρωθυπουργός παρουσίασε την πρόταση διαπραγμάτευσής του μπροστά στο κοινοβούλιο ως μη διαπραγματεύσιμη, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν είναι έτσι», τονίζει το δημοσίευμα.
Όπως αναφέρει η Süddeutsche Zeitung, η διορία που έχει η Ελλάδα να συμφωνήσει με τους δανειστές για ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων είναι έως τις 30 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης