Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) : Απαράδεκτη η καταστολή της διαμαρτυρίας στα γραφεία των ΕΛΠΕ

Ν. Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) : Απαράδεκτη η καταστολή της διαμαρτυρίας στα γραφεία των ΕΛΠΕ
Έντονη ανατίδραση του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις δεκάδες προσαγωγές κατά τη διαμαρτυρία στα ΕΛΠΕ για τους τέσσερις νεκρούς
Πέρα από κάθε λογική χαρακτήρισε την καταστολή της διαμαρτυρίας στα γραφεία των ΕΛΠΕ το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζοντας τις προσαγωγές 39 διαδηλωτών, που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εταιρείας στο Μαρούσι, για τον θάνατο τεσσάρων εργαζομένων μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 8 Μαΐου στα διυλιστήρια του Ασπροπύργου.
«Τις μέρες που ο κόσμος της εργασίας θρηνεί ακόμα τέσσερις νεκρούς στο βωμό του κέρδους της εργοδοσίας, μετά την έκρηξη στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, είναι πέρα από κάθε λογική η καταστολή της διαμαρτυρίας ενάντια στην εταιρεία», ανέφερε και τόνισε πως πρόκειται για «μια ενέργεια πέρα για πέρα απαράδεκτη».
«Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν μπορούν να λειτουργούν ως φρουροί των συμφερόντων μιας εταιρείας, με τρόπο που θυμίζει τη Χαλυβουργία και τις άλλες περιπτώσεις καταστολής των εργατικών κινητοποιήσεων στα χρόνια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος, σημειώνοντας πως «όταν υπάρχουν τέσσερις νεκροί, η αυτονόητη υποχρέωση είναι η διαμαρτυρία. Η καταστολή τέτοιων ενεργειών συνιστά πρόκληση».
Από την πλευρά της η διοίκηση των ΕΛΠΕ διευκρινίζει, με ανακοίνωσή της, ότι «ουδέποτε ζήτησε να γίνουν προσαγωγές πολιτών, οι οποίοι σήμερα διαδήλωσαν έξω από τα γραφεία της εταιρείας» και «δηλώνει ότι σέβεται τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών».

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης