Τελευταία Νέα
Οικονομία

Juncker: Τελεσίγραφο έως την Τετάρτη 10/6 στην Ελλάδα να παρουσιάσει εναλλακτική πρόταση για συμφωνία

Juncker: Τελεσίγραφο έως την Τετάρτη 10/6 στην Ελλάδα να παρουσιάσει εναλλακτική πρόταση για συμφωνία
Το διήμερο τελεσίγραφο του Juncker συμπίπτει με τη συνάντηση Τσίπρα - Merkel - Ηοllande την Τετάρτη, αλλά και με την απόφαση της ΕΚΤ για το ύψος του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες
Νέο, αυστηρό τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση πως έχει στη διάθεσή της μόλις δύο ημέρες, ή 48 ώρες, για να καταρτίσει νέα, εναλλακτική και βελτιωμένη πρόταση προς τους δανειστές απέστειλε ο πρόεδρος της Κομισιόν, J. C. Juncker.
Να σημειωθεί εδώ ότι το νέο τελεσίγραφο του Juncker - των δύο ημερών - συμπίπτει με την κρίσιμη συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη 10 Ιουνίου ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, A. Merkel και τον Γάλλο πρόεδρο Fr. Hollande, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.
Το διήμερο τελεσίγραφο του Juncker συμπίπτει επίσης και με την απόφαση την ερχόμενη Τετάρτη 10/6 της ΕΚΤ για το ύψος του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.
Χρειαζόμαστε εναλλακτικές προτάσεις από την Ελλάδα και στην περίπτωση που δεν τις έχουμε, δεν θα έχει νόημα να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Τετάρτης (μεταξύ των κ.κ. Τσίπρα, Merkel, Hollande) τόνισε χαρακτηριστικά σήμερα, μιλώντας στο γερμανικό κανάλι Ν24, o Juncker.
Αποκλείοντας ενδεχόμενο Grexit, o πρόεδρος της Κομισιόν δεν άφησε ασχολίαστη ούτε την «κόντρα» του με τον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως «πρέπει κανείς να τηρεί κάποιους συγκεκριμένους κανόνες και κάποιος όπως εγώ που επί μήνες προσπαθεί να στήσει γέφυρες, χρειάζεται και το ελληνικό μέρος της γέφυρας και αυτό δεν το βλέπω αυτή τη στιγμή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης