Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Το 2015 θα είναι μια χρονιά - ρεκόρ για τα κέρδη της Μυτιληναίος - Στα 7,5 ευρώ ο στόχος

Citigroup: Το 2015 θα είναι μια χρονιά - ρεκόρ για τα κέρδη της Μυτιληναίος - Στα 7,5 ευρώ ο στόχος
Ο όμιλος διαθέτει ισχυρή θέση στην διεθνή αγορά αλουμινίου, με δυνατότητα να βελτιωθεί περαιτέρω από το πιο αδύναμο ευρώ και τις χαμηλότερες τιμές του φυσικού αερίου
Να καταγράψει μια χρονιά - ρεκόρ στην κερδοφορία της αναμένει από την Μυτιληναίος η Citigroup, η οποία τοποθετεί την τιμή στόχο στα 7,5 ευρώ με σύσταση buy (αγορά), καθώς θεωρεί ότι η μετοχή είναι θεμελιωδώς υποτιμημένη.
Σύμφωνα με τη Citigroup, η Μυτιληναίος είναι ένας βιομηχανικός όμιλος που διαθέτει ισχυρή θέση στην διεθνή αγορά αλουμινίου, με δυνατότητα να βελτιωθεί περαιτέρω από το πιο αδύναμο ευρώ και τις χαμηλότερες τιμές του φυσικού αερίου.
Μάλιστα, αναμένει υψηλές ταμειακές ροές την περίοδο 2015-16 από τα κέρδη της Αλουμίνιο και της ΜΕΤΚΑ, ενώ θα υποστηριχθεί από τον κλάδο της ενέργειας, συνεχίζοντας τη διαδικασία απομόχλευσης και προσφέροντας υψηλότερες κεφαλαιακές αποδόσεις.
Η 100% θυγατρική Protergia εμφανίζεται σε καλή θέση εν μέσω βελτίωσης της ελληνικής ενεργειακής αγοράς, όπου η ζήτησης φαίνεται ότι θα αυξηθεί, και οι χαμηλότερες τιμές του φυσικού αερίου θα την καταστήσει ελκυστική επιλογή για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Σύμφωνα με τη Citigroup τα χαμηλότερα premiums στο αλουμίνιο αντισταθμίζονται από το μειωμένο ενεργειακό κόστος και από την αποδυνάμωση του ευρώ έναντι του δολαρίου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται για την εξωστρέφεια και τη δομή του Ομίλου, όπως και για τη θέση του στους πιο ανταγωνιστικούς παραγωγούς αλουμινίου.
Για την πορεία των μεγεθών, η Citigroup εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν στα 110,1 εκατ. ευρώ το 2015, στα 104,8 εκατ. ευρώ το 2016 και στα 121,7 εκατ. ευρώ το 2017.
Οι πωλήσεις αναμένονται τα τρία έτη στα 1,179 δισ. ευρώ, στα 1,212 δισ. ευρώ και στα 1,217 δισ. ευρώ αντίστοιχα.
Αναλυτικά:


Embedded image permalink

Αποτίμηση:


Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης