Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οργή Juncker απέναντι στην Ελλάδα – Δεν συμπεριφέρονται έτσι στην Ε.Ε. - Ανεπαρκείς οι προτάσεις

tags :
Οργή Juncker απέναντι στην Ελλάδα – Δεν συμπεριφέρονται έτσι στην Ε.Ε. - Ανεπαρκείς οι προτάσεις
"Δεν συμπεριφέρονται έτσι εντός της Ε.Ε.", φέρεται να φώναξε ο πρόεδρος της Κομισιόν
Για οργή του προέδρου της Κομισιόν, Jean Claude Juncker απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, κάνει λόγο δημοσίευμα του γερμανικού WDR που επικαλείται το ΑΠΕ.
Όπως αναφέρει, επικαλούμενο κύκλους της Ε.Ε. ο Juncker ήταν πολύ θυμωμένος σε μια εσωτερική συνεδρίασή της Κομισιόν. 
Η αιτία ήταν, ότι οι νέες ελληνικές προτάσεις δεν ήταν αρκετά επαρκείς.
"Δεν συμπεριφέρονται έτσι εντός της Ε.Ε.", φέρεται να φώναξε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Τι ανέφεραν χθες οι FT

Η ανταλλαγή προτάσεων, γνωστή και ως «χαρτολογία», μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών συνεχίστηκε και σήμερα, αλλά o Aλέξης Τσίπρας φαίνεται πως έχασε και τη συμπάθεια του J.C. Juncker, σημειώνουν οι Financial Times, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό θρίλερ.
Ειδικότερα, το βρετανικό δημοσίευμα επισημαίνει πως τα «πάρε και δώσε» μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών συνεχίστηκαν και σήμερα, με στόχο να βρεθεί λύση, μετά από αρκετούς ατελέσφορους μήνες.
Όμως, συνεχίζει, η σημαντικότερη εξέλιξη έγκειται στην αλλαγή κλίματος, καθώς η αισιοδοξία των προηγούμενων ημερών έχει δώσει τη θέση της στο φόβο και την καχυποψία.
Σύμφωνα με τους FT, η ελληνική κυβέρνηση σκόπιμα επιτείνει τις διαπραγματεύσεις, ώστε να αναγκάσει τους δανειστές να υποχωρήσουν έστω και στο τελευταίο λεπτό των διαπραγματεύσεων, δεχόμενοι μία νέα αναδιάρθρωση του χρέους και ένα νέο πακέτο βοήθειας, δίχως αυστηρούς όρους.
«Το σκοτεινό κλίμα αποτυπώνεται στους διαδρόμους της Κομισιόν, η οποία - μεταξύ των θεσμών - τηρεί την ευνοϊκότερη στάση απέναντι στην Ελλάδα» εξηγεί η εφημερίδα.
Μάλιστα, σύμφωνα με αξιωματούχους των Βρυξελλών, ο J.C. Juncker φέρεται να διαμήνυσε σήμερα πως η Αθήνα μόλις «έχασε» την Κομισιόν.
«Η Ελλάδα θεωρεί πως θα αναγκάσει τους δανειστές να υποχωρήσουν στο τέλος» τονίζει ανώνυμος αξιωματούχος, μιλώντας στους Financial Times.
«Ανησυχώ, καθώς η Αθήνα δεν έχει καταλάβει πως ήδη βρισκόμαστε στις πιο κρίσιμες στιγμές των διαπραγματεύσεων» καταλήγει ο ίδιος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης