Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές – Η Ελλάδα εξακολουθεί να «βαραίνει» το επενδυτικό κλίμα

Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές – Η Ελλάδα εξακολουθεί να «βαραίνει» το επενδυτικό κλίμα
Στο επίκεντρο η συνάντηση Τσίπρα – Juncker σε αναζήτηση συμφωνίας
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το πτωτικό άνοιγμά τους, με την Ελλάδα να εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Σημειώνεται ότι σήμερα αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί μια κοινά αποδεκτή συμφωνία.
Χθες, μετά τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, Angela Merkel και Francois Hollande, ο έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την ανάγκη για την εξεύρεση μιας βιώσιμης συμφωνίας και τόνισε ότι συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση των προσπαθειών προς αυτή την κατεύθυνση.
Εν τω μεταξύ, αργά χθες το βράδυ ο αμερικανικός οίκος Standard and Poor's προχώρησε σε αιφνίδια υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας σε «CCC» από «CCC+», με αρνητικό outlook, επισημαίνοντας τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας σε 12 μήνες και τονίζοντας ότι η ενίσχυση των εκροών κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες αυξάνει τον κίνδυνο επιβολής capital controls, αλλά και έκδοσης παράλληλου νομίσματος.
Όσον αφορά τα της αγοράς, περί τις 10:20 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 0,20%, στις 11.285,30 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κινείται σε οριακά θετικό έδαφος και στις 6.831,80 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται κατά 0,12%, στις 4.942,30 μονάδες.
Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,25%, στις 11.124,50 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο καταγράφει οριακές απώλειες, στις 23.088 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί κατά 0,1%, στις 390,39 μονάδες.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης