Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Ούτε Ελλάδα ούτε πιστωτές βιάζονται να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις της άλλης πλευράς

ING: Ούτε Ελλάδα ούτε πιστωτές βιάζονται να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις της άλλης πλευράς
Ακόμη και αν υπάρχουν αποκλίσεις μεταξύ των δύο πλευρών, αυτές φαίνεται ότι μπορούν να γεφυρωθούν, σημειώνεται
Μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών είναι πιθανή σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, σύμφωνα με την ING, η οποία σε σημείωμά της αναφέρεται στις εξελίξεις σχετικά με τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις.
Όπως σημειώνει, έχοντας ενοχληθεί ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, από τις αναφορές περί «παράλογων» προτάσεων από τον έλληνα πρωθυπουργό, την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας υπέβαλε τελικά τη νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης στους θεσμούς.
Η πρώτη αντίδραση της Κομισιόν ήταν παγερή, επικεντρώνοντας στο γεγονός ότι η πρόταση περιείχε ιδέες που ήδη είχαν απορριφθεί στο παρελθόν και όχι προσαρμογές όσον αφορά τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα και τους συντελεστές ΦΠΑ.
Σύμφωνα με την ING, το θέμα δεν είναι τόσο οι αριθμητικοί στόχοι, αλλά πώς θα φθάσουμε σε αυτούς, κάτι στο οποίο εντοπίζονται οι μεγαλύτερες αποκλίσεις μεταξύ της Ελλάδας και των υπολοίπων μελών της ζώνης του ευρώ.
Το άλλο πιο επίμαχο θέμα είναι το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα.
Ενώ η Ευρωζώνη απαιτεί μια αναμόρφωσή του προκειμένου να καταστεί βιώσιμο, η ελληνική κυβέρνηση αρνείται οποιαδήποτε αλλαγή, σημειώνει η ING.
Ακόμη και αν υπάρχουν αποκλίσεις μεταξύ των δύο πλευρών, αυτές φαίνεται ότι μπορούν να γεφυρωθούν.
Ωστόσο, η ελληνική κρίση έχει λάβει εδώ και καιρό νέες διαστάσεις, επομένως όταν η πρόοδος σε τεχνικό επίπεδο αποτυγχάνει να λάβει σάρκα και οστά, η διαπραγμάτευση περνά στους πολιτικούς αρχηγούς.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης