Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε δίκη ο Καρατζαφέρης για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες – Η κατηγορία εκπίπτει από κακούργημα σε πλημμέλημα

Σε δίκη ο Καρατζαφέρης για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες – Η κατηγορία εκπίπτει από κακούργημα σε πλημμέλημα
Οι κατηγορίες αφορούν σε ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες την τριετία 2010-2012 και συμμετοχή off shore εταιρίες Catalina Ltd και Homeric TCI, κάτι που απαγορεύεται με νόμο του 2010 για πολιτικούς
Σε βαθμό πλημμελήματος – και όχι κακουργήματος όπως ήταν η αρχική δίωξη- θα δικαστεί τελικά ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης για δύο ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες σύμφωνα με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου.
Οι κατηγορίες αφορούν σε ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες την τριετία 2010-2012 και συμμετοχή off shore εταιρίες Catalina Ltd και Homeric TCI, κάτι που απαγορεύεται με νόμο του 2010 για πολιτικούς.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το βούλευμα παραπέμπεται σε δίκη γιατί:
α) δεν δήλωσε 6,6 εκατ. δολάρια, ποσό σε λογαριασμό της Catalina,
β) δεν δήλωσε 1,65 εκατ. ευρώ που είχε λάβει με τρία εμβάσματα σε λογαριασμό της Catalina από εταιρία που εμπλέκεται στην έρευνα για τις αμαρτωλές προμήθειες των εξοπλιστικών και
γ) δεν δήλωσε διαμέρισμα στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες το δικαστικό συμβούλιο μετέτρεψε τις κατηγορίες από κακουργηματικού βαθμού σε πλημμεληματικού κρίνοντας ότι φέρεται να μην προέκυψε ίδιον όφελος από εκμετάλλευση της θέσεως του ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης