Τελευταία Νέα
Πολιτική

Nέα επικοινωνία Τσίπρα - Juncker με στόχο την άρση του αδιεξόδου - Συζήτησαν τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης

Nέα επικοινωνία Τσίπρα - Juncker με στόχο την άρση του αδιεξόδου - Συζήτησαν τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης
Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις το σαββατοκύριακο, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup
Νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν, J. C. Juncker είχε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, σε μια ύστατη προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο και να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
Όπως επιβεβαιώνουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές, πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, J. C. Juncker.
Στη συζήτηση εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης, εξηγούν οι ίδιες πηγές.

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr

Βαριές δηλώσεις από τον Juncker - Ας τα βγάλει πέρα με το κόμμα του και τις προεκλογικές του δεσμεύσεις ο Τσίπρας
Σε δηλώσεις - σοκ, άκρως απαξιωτικές για την Ελλάδα, την κυβέρνηση, αλλά και τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, προέβη ο πρόεδρος της Κομισιόν, J. C. Juncker, την ώρα που η διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και δανειστών βρίσκεται στο κρισιμότερο στάδιό της.
"Μιλώ τρεις φορές την εβδομάδα με φίλους μου στην Ελλάδα και μου λένε ότι δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τα φάρμακα", διαμηνύει ο πρόεδρος της Κομισιόν, ενώ σπεύδει να λάβει σαφείς αποστάσεις από τον Αλ. Τσίπρα.
Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιόφωνο France Culture και ερωτηθείς για το εάν ο Αλ. Τσίπρας άλλα λέει με τους δανειστές και άλλα όταν βρίσκεται στην Ελλάδα, ο Juncker τόνισε χαρακτηριστικά:
"Αυτό είναι πραγματικό πρόβλημα.
Εγώ πάντοτε προσπαθούσα να λέω τα ίδια πράγματα με τις ίδιες εκφράσεις παντού.
Συνεπώς, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να τα βγάλει πέρα με τη δική του πλειοψηφία, που διαφέρει από τα άλλα κόμματα, γιατί δεν είναι ένα κόμμα, αλλά ένα σύνολο από διαφορετικά κινήματα.
Από την πλευρά του πρέπει να βρει τον καλύτερο τρόπο ώστε να πείσει τους οπαδούς του".
Όπως πρόσθεσε, "Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις υποσχέσεις που δίνει, οι οποίες δεσμεύουν εκείνους τους οποίους τις διατυπώνουν.
Δεν εμπλέκομαι στον ελληνικό εσωτερικό πολιτικό διάλογο. Αυτό είναι ζήτημα της ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής βουλής, να κάνουν τα απαραίτητα βήματα σε σχέση με αυτά που έλεγαν στην προεκλογική καμπάνια.
Δεν είναι δικό μου πρόβλημα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης