Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απόψε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ - Στις 19:30 έκλεισαν οι κάλπες

Απόψε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ - Στις 19:30 έκλεισαν οι κάλπες
Κάλπες στήθηκαν σε όλη τη χώρα
(upd4) Οι κάλπες που αναδείξουν τον 5ο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έκλεισαν στις 19:30, μετά την παράταση μισής ώρας που δόθηκε με απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.
Οι κάλπες είχαν στηθεί σε όλη την Ελλάδα και άνοιξαν στις 9 το πρωί.
Τα εκλογικά αποτελέσματα αναμένεται να μεταδοθούν απόψε το βράδυ από τον ιστότοπο του ΠΑΣΟΚ.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 09:00 το πρωί η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των κ.κ. Ανδρέα Λοβέρδου και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και της κ. Φήφης Γεννηματά.
Η ψηφοφορία η οποία θα διαρκέσει έως τις 19:00, θα διεξαχθεί με βάση το νέο μητρώο των μελών και φίλων του κινήματος και με βάση τους εκλογικούς καταλόγους.
Το μητρώο όμως θα παραμείνει ανοιχτό στη διάρκεια της ψηφοφορίας, προκειμένου να εγγραφούν και να ψηφίσουν νέα μέλη και φίλοι.
Οι Ανδρέας Λοβέρδος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Φώφη Γεννηματά, είναι οι τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος, μετά την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος έχει τονίσει πως αποχωρεί από τη θέση του προέδρου του κόμματος, όχι, όμως, και από την πολιτική.
Όλοι θα ασκήσουν σήμερα, Κυριακή 14 Ιουνίου, το εκλογικό τους δικαίωμα, ενώ θα υπάρξει επαναληπτική διαδικασία μεταξύ των δυο πρώτων το επόμενο Σαββατοκύριακο εάν δεν εκλεγεί πρόεδρος από την πρώτη Κυριακή.
Ο Ευ. Βενιζέλος, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα ψηφίσει σήμερα, κατά τη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στη Θεσσαλονίκη, στο πολιτιστικό κέντρο Τούμπας, Κλεάνθους 57 και Λαμπράκη, στις 12:30.
Η υποψήφια Φώφη Γεννηματά, θα ψηφίσει στις 11.15 π.μ., στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων (οδός Πανόρμου 59 1ος όροφος)
Από την πλευρά τους, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επίσης υποψήφιος, θα ψηφίσει στις 12.00 στο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη (Αρκαδία).
Τέλος, ο υποψήφιος Ανδρέας Λοβέρδος, θα ψηφίσει στις 12.00 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μεταμόρφωσης – Αττικής (οδός Γκονισάτη & Πλαστήρα).
Υπενθυμίζεται ότι η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε 670 υπογραφές συνέδρων για την υποψηφιότητα της, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 317 και ο Ανδρέας Λοβέρδος 300 υπογραφές.
Η ανάδειξη του νέου προέδρου θα γίνει από τη βάση του κόμματος με κάλπες που θα στηθούν σε όλη τη χώρα και μάλιστα, έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν όλα τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος, ακόμα και αυτοί που θα εγγραφούν στα μητρώα αύριο.
Η ψηφοφορία θα γίνει από  9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο, οι εκλογές θα γίνουν με βάση το Μητρώο του ΠΑΣΟΚ και τους εκλογικούς καταλόγους του ΥΠΕΣ, προσαρμοσμένους ανά Νομό, Καλλικρατικό Δήμο και Δημοτικό Διαμέρισμα (για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά).
Όποιος πολίτης προσέλθει να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία και είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου, ενώ δεν είναι εγγεγραμμένος στο νέο μητρώο του ΠΑΣΟΚ, εγγράφεται στο μητρώο ως νέο μέλος ή φίλος, συμπληρώνοντας τα αντίστοιχα στοιχεία.
Μάλιστα, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο πιστοποιημένο Μητρώο του ΠΑΣΟΚ, (περίπου 60.000) μπορούν να ψηφίσουν οπουδήποτε κι αν βρεθούν (έξω από τα όρια του νομού τους), ενώ η ιδιότητα του μέλους θα επιβεβαιώνεται με τηλεφωνική επαφή με την ομάδα στήριξης κεντρικά.
Ως χώροι εκλογών – κάλπες, θεωρούνται όσοι έχουν πιστοποιηθεί απ’ την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και έχουν δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο, στη σελίδα http://www.pasok.gr/ekloges/.

(Πρώτη ενημέρωση 13 Ιουνίου 2015, 22:26)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης