Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πόλεμο εναντίον του και του Ολυμπιακού κατήγγειλε ο Μαρινάκης, που παραμένει Πρόεδρος

Πόλεμο εναντίον του και του Ολυμπιακού κατήγγειλε ο Μαρινάκης, που παραμένει Πρόεδρος
Ως θύμα σκευωρίας παρουσίασε, σύμφωνα με πληροφορίες, τον εαυτό του ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης
Ως θύμα σκευωρίας παρουσίασε, σύμφωνα με πληροφορίες, τον εαυτό του ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της κόκκινης ΠΑΕ, κατά την επτάωρη απολογία του για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, έκανε λόγο για πόλεμο εναντίον του και του Ολυμπιακού με θεμιτά και αθέμιτα μέσα και στο πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε αρνήθηκε τις κατηγορίες.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Βαγγέλης Μαρινάκης ερωτήθηκε αρκετές φορές από τον ανακριτή γιατί στρέφονται σε βάρος του άτομα και παράγοντες του ποδοσφαίρου αλλά και πρόσωπα τα οποία ο ίδιος έχει κατονομάσει.
Ειδικά για την κατάθεση στον εισαγγελέα Κορέα, του ποινικολόγου και προέδρου της Παναχαΐκής, Αλέξη Κούγια, φέρεται να απάντησε πως η κατάθεση αυτή ουσιαστικά δεν υφίσταται αφού εκείνος υπαναχώρησε ενώπιον του ανακριτή ενώ σχετικά με την επίθεση στον φούρνο του διαιτητή Κωσταντινέα, ότι όλα ξεκίνησαν από μια ανώνυμη επιστολή.
Όσον αφορά τις καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες φέρεται να τις αντέκρουσε όλες, υποστηρίζοντας δεν προκύπτει από αυτές η τέλεση άδικης πράξης.
Τέλος, σχετικά με τη φερόμενη χρήση πακιστανικών τηλεφώνων, φέρεται να υποστήριξε πως είναι σύνηθες να υπάρχουν στα χέρια πολλών διότι κυκλοφορούν ελεύθερα στην αγορά.
Λίγες ώρες μετά την επιβολή περιοριστικών όρων και την ποινή απαγόρευσης ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο από τον ανακριτή, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης εξέδωσε γραπτή ανακοίση μέσω της οποίας καθησυχάζει τους φίλους των Ερυθρολεύκων για το μέλλον της ομάδας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «παραμένω Πρόεδρος, μέτοχος και εγγυητής του μέλλοντος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας».
Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός,:
«Θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ότι η σημερινή απόφαση δεν έχει καμία επίπτωση στην ομάδα μας.
Παραμένω Πρόεδρος, μέτοχος και εγγυητής του μέλλοντος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας.
Μετά το Διοικητικό Συμβούλιο της Δευτέρας 22/6 θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τον σχεδιασμό της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016, που έχει ήδη σχεδιαστεί και δρομολογηθεί, με σκοπό την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και μια σπουδαία πορεία στο Champions League».

Νωρίτερα το bankingnews μετέδωσε:
Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, εγγύηση 200.000 ευρώ και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε 15 ημέρες, επέβαλε ο ανακριτής στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.
Μετά τη μαραθώνια απολογία του, ο κ. Μαρινάκης αποχώρησε χωρίς να προχωρήσει σε δηλώσεις.
Ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος προσήλθε στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο πριν τις 8:00, προκειμένου να λογοδοτήσει στον ανακριτή Διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη,για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, είχε κεντρικό ρόλο στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, η διεύθυνση της οποίας του αποδίδεται.
Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άντρας του Ολυμπιακού είναι αντιμέτωπος με πέντε κατηγορίες που αφορούν:
1) Ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση,
2) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση,
3) ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, 4) ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης και
5) απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης