Τελευταία Νέα
Διεθνή

Iglesias (Podemos): Αν διατηρηθεί η πίεση στην Ελλάδα, διακυβεύεται το μέλλον της Ευρώπης

Iglesias (Podemos): Αν διατηρηθεί η πίεση στην Ελλάδα, διακυβεύεται το μέλλον της Ευρώπης
Οι απαιτήσεις των πιστωτών της Ελλάδας είναι υπερβολικές και αυξάνουν τον κίνδυνο η Ελλάδα να εξέλθει της Eυρωζώνης, κάτι που κατά τη γνώμη του επικεφαλής των Podenos θα ισοδυναμούσε με μια αυτοκτονία του ευρωπαϊκού σχεδίου
Τους κινδύνους για το μέλλον της Ευρώπης, αν συνεχιστούν οι πιέσεις προς την Ελλάδα, τόνισε ο επικεφαλής του ισπανικού κόμματος Podemos (Μπορούμε), Pablo Iglesias, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «το μέλλον της Ευρώπης διακυβεύεται και αυτό το μέλλον φαίνεται πολύ αβέβαιο αν συνεχιστούν οι πιέσεις στην Ελλάδα».
Μάλιστα, όπως ανέφερε, οι απαιτήσεις των πιστωτών της Ελλάδας είναι υπερβολικές και αυξάνουν τον κίνδυνο η Ελλάδα να εξέλθει της ζώνης του ευρώ, κάτι που κατά τη γνώμη του θα ισοδυναμούσε με μια αυτοκτονία του ευρωπαϊκού σχεδίου.
Ο Pablo Iglesias εκτιμά ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να εγκαταλείψει το ευρώ και προσθέτει ότι «αν αυτό συμβεί, θα είναι επειδή οι ευρωπαϊκές χώρες επίσπευσαν αυτή την διαδικασία».
Παράλληλα, τόνισε ότι οι πιστωτές της Ελλάδας θέλουν να καταστήσουν την Ελλάδα ως παράδειγμα προκειμένου να αποτρέψουν την πιθανότητα το Podemos να ακολουθήσει την ίδια πορεία σε μια οικονομία πολύ μεγαλύτερη από αυτήν της Ελλάδας.
«Η άνοδος του Podemos δεν έχει ωφελήσει τους φίλους μας του ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνει και προσθέτει ότι «από τότε που υπάρχει το Podemos, η αμφισβήτηση της ελληνικής κυβέρνησης έχει μετατραπεί σε ένα νέο εργαλείο προκειμένου να μας πιέσουν».
Ο Pablo Iglesias αποδίδει την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στον υπερμεγέθη ρόλο της Γερμανίας στην Ε.Ε., κάτι που περιγράφει ως προσβλητικό και αντίθετο με το αρχικό όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ως παράδειγμα, ο επικεφαλής των Podemos ανέφερε το γεγονός ότι όλες οι επιτροπές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου ο ίδιος είναι ευρωβουλευτής, έχουν επικεφαλής Γερμανούς.
«Η Γερμανία απλώς υπερασπίζεται τα συμφέροντά της εις βάρος των χωρών του Νότου», σημειώνει και συμπληρώνει ότι «δεν θέλουν εμείς να ανταγωνιζόμαστε με τη Γερμανία, μς θέλουν να είμαστε χώρες που θα βασιζόμαστε στον τουρισμό και σε φούσκες τροφοδοτούμενες από τις γερμανικές τράπεζες»
«Το έχω βαρεθεί αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε ακόμη αναφορικά με τη Γερμανία, ότι έχουμε φθάσει σε ένα σημείο που η Γερμανία δίνει διαταγές, για να προσθέσει ότι «η Γερμανία έχει δημιουργήσει μια σειρά από πολιτικούς μηχανισμούς που είναι προσβλητικοί».
Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε ότι «με τον Αλέξη έχω μάθε να μην παραπονιέμαι, διότι κάθε φορά που μιλώ μαζί του, μου λέει "δεν ξέρεις πώς είναι να κυβερνάς, είναι εξαιρετικά δύσκολο"».
Τέλος, τόνισε ότι η νίκη των κομμάτων της Αριστεράς στις κυριότερες ισπανικές πόλεις κατά τις πρόσφατες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, αντιπροσωπεύει μια θεμελιώδη αλλαγή έναντι της λιτότητας, μια αλλαγή που οι ηγέτες της Ευρώπης θα έπρεπε να λάβουν υπόψη τους.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελ. Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης