Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επικοινωνία Tusk με Draghi, Lagarde, Juncker και Dijsselbloem ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας

Επικοινωνία Tusk με Draghi, Lagarde, Juncker και Dijsselbloem ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας
«Προετοιμάσαμε τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον M. Draghi, την C. Lagarde, τον J.C. Juncker και τον J. Dijsselbleom είχε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου D. Tusk.
Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επικοινώνησε με τους επικεφαλής της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, της Κομισιόν και του Eurogroup προκειμένου να εξετάσουν το ελληνικό ζήτημα.
«Προετοιμάσαμε τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Νωρίτερα, ο D. Tusk έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την Αθήνα, τονίζοντας ότι «πλησιάζουμε το σημείο, όπου η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ μιας κατ' εμέ καλής προσφοράς συνεχιζόμενης υποστήριξης ή να χρεοκοπήσει».
«Στο τέλος της ημέρας αυτό είναι και πρέπει να είναι μια ελληνική απόφαση και μια ελληνική ευθύνη.
Υπάρχει ακόμη χρόνος, αλλά μόνο λίγες ημέρες.
Ας τις χρησιμοποιήσουμε με σοφία», σημείωσε ο D. Tusk.
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του Eurogroup της Πέμπτης είπε ότι δεν μας έβγαλε από το αδιέξοδο και παρατήρησε ότι «τέσσερις μήνες διαπραγμάτευσης δεν οδήγησαν στον απαραίτητο συμβιβασμό και απομένουν μόλις έντεκα ημέρες για τη λήξη του προγράμματος».
«Το παιχνίδι τους ποιος θα υποχωρήσει πρώτος πρέπει να τελειώσει και το ίδιο ισχύει και για το παιχνίδι των ευθυνών, επειδή αυτή η κατάσταση δεν είναι παιχνίδι και δεν υπάρχει χρόνος για οποιαδήποτε παιχνίδια.
Είναι πραγματικότητα, με πραγματικές πιθανές επιπτώσεις, πρώτα από όλα για τον ελληνικό λαό», σημείωσε, θέλοντας να εξηγήσει γιατί συγκάλεσε την έκτακτη Σύνοδο.
Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η Σύνοδος Κορυφής δεν θα είναι το τελευταίο βήμα, ότι δεν θα υπάρξει λεπτομερής τεχνική διαπραγμάτευση καθώς αυτό είναι δουλειά των υπουργών Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης