Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας προς Juncker: Στην ελληνική πρόταση δεν υπάρχουν δημοσιονομικές αποκλίσεις, οι στόχοι έχουν ξεπεραστεί

Τσίπρας προς Juncker: Στην ελληνική πρόταση δεν υπάρχουν δημοσιονομικές αποκλίσεις, οι στόχοι έχουν ξεπεραστεί
Επιστολή του πρωθυπουργού στον Juncker - Ολοκληρωμένη η ελληνική πρόταση για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για τη διετία 2015 - 2016
Απόλυτη και ολοκληρωμένη χαρακτηρίζει την ελληνική πρόταση - απάντση στις απαιτήσεις των δανειστών ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, σε ειδική επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Κομισιόν, J. C. Juncker.
Όπως τονίζει στην επιστολή του ο Αλ. Τσίπρας η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στις απαιτήσεις των δανειστών για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το διάστημα 2015 -2016 είναι απόλυτη και ολοκληρωμένη.
Ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του αναλύει περιληπτικά τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς τους δανειστές.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής του Αλ. Τσίπρα στον J.C. Juncker έχει ως εξής:

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,
Συνημμένα θα βρείτε την ολοκληρωμένη πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις και τα νομοθετικά projects που θα αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση και θα εφαρμόσει στο πλαίσιο της συμφωνίας παράτασης της δανειακής σύμβασης (MFAFA) της 20ης Φεβρουαρίου.
Επιπλέον, θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στις απαιτήσεις των θεσμών για την κάλυψη των δημοσιονομικών κενών για το διάστημα 2015 -2016, ήταν απόλυτη και ολοκληρωμένη.
Πιο συγκεκριμένα, η αξιολόγηση από τους θεσμούς εστιάζει στο ότι τα κατάλληλα δημοσιονομικά μέτρα θα πρέπει να έχουν ως αποτέλεσμα δημοσιονομικούς στόχους 1% του ΑΕΠ για το 2015, 2% του ΑΕΠ για το 2016 και ως εκ τούτου τα σχετιζόμενα μέτρα θα πρέπει να ανέρχονται σε 1,5% του ΑΕΠ το 2015 και 2,5% του ΑΕΠ για το 2016.
Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ προβλέπουν αύξηση στα δημόσια έσοδα από παραμετρικά μέτρα κατά 1,51% του ΑΕΠ το 2015 και 2,87% του ΑΕΠ το 2016.
Παράλληλα, τα έσοδα από τα προτεινόμενα διοικητικά μέτρα ανέρχονται αθροιστικά στο 0,91% του ΑΕΠ για το 2015 και στο 1,31% του ΑΕΠ το 2016.
Με βάση τα προαναφερθέντα καθίσταται ξεκάθαρο πως δεν υπάρχουν δημοσιονομικές διολισθήσεις και πως οι απαιτούμενοι στόχοι έχουν ξεπεραστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης