Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς υπεράσπιση του Τσίπρα προστρέχει ο P. Iglesias (Podemos): «Υποχώρησε πολύ λίγο»

Προς υπεράσπιση του Τσίπρα προστρέχει ο P. Iglesias (Podemos): «Υποχώρησε πολύ λίγο»
Ο επικεφαλής του ισπανικού κόμματος Podemos παρομοιάζει τις διαπραγματεύσεις σαν τη μάχη μεταξύ Δαυίδ και Γολιάθ
Προς υπεράσπιση του Αλέξη Τσίπρα προσέτρεξε ο επικεφαλής του ισπανικού αριστερού κόμματος Podemos, Pablo Iglesias, o οποίος τονίζει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός «έχει υποχωρήσει πολύ λίγο» για να φθάσει σε αυτό που θεωρείται από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς μια «καλή συμφωνία».
Υπογράμμισε δε, ότι δεν υποχώρησε όσον αφορά τους μισθούς, ούτε τις συντάξεις, ενώ διατηρεί τους φόρους για τις μεγάλες περιουσίες.
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TV Espana, ο Pablo Iglesias σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει επιτύχει να εφαρμόσει τα βασικά μέτρα της και παρομοίασε τις διαπραγματεύσεις σαν τη μάχη του Δαυίδ εναντίον του Γολιάθ.
Παράλληλα, τόνισε ότι ο Τσίπρας «δεν έχει αντιμετωπίσει την Ε.Ε.», αλλά κυρίως υπερασπίστηκε το ευρωπαϊκό σχέδιο της ευημερίας και της υπεράσπισης των κοινωνικών δικαιωμάτων, ενώ η τρόικα είναι εκείνη που «έρχεται αντιμέτωπη με το σχέδιο της Ε.Ε.».
Μάλιστα, προειδοποίησε για μια ακόμη φορά τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι αν δεν αποδεχθούν το χέρι που τους τείνει ο Τσίπρας στο μέλλον ίσως να πρέπει να έχει να αντιμετωπίσει στο Eurogroup την επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen.
Κατά την εκτίμησή του, είναι σαφές ότι όταν διαπραγματεύεσαι, «ορισμένες φορές πρέπει να συμβιβάζεσαι», όμως υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση του Τσίπρα, που χαίρει της στήριξης του ελληνικού λαού, έχει διορθώσει αυτό που έκανε ο προκάτοχός του, Αντώνης Σαμαράς, για τον οποίο σημείωσε ότι «γονάτισε» ενώπιον της καγκελαρίου Angela Merkel.
«Η Ελλάδα είναι πολύ καλύτερα τώρα απ' ό,τι ήταν όταν κυβερνούσε ο Σαμαράς», τόνισε ο Pablo Iglesias.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελ. Κάτσουρα
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης