Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Διάγγελμα» Juncker προς τον ελληνικό λαό – Έκκληση στην κυβέρνηση να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου

tags :
«Διάγγελμα» Juncker προς τον ελληνικό λαό – Έκκληση στην κυβέρνηση να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου
Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναμένεται να αναφερθεί λεπτομερώς στα όσα εκτυλίχθηκαν στις διαπραγματεύσεις
Στον ελληνικό λαό αναμένεται να απευθυνθεί ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean Claude Juncker, ο οποίος θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη τύπου (στις 13:45 ώρα Ελλάδας) προκειμένου αφενός να ενημερώσει λεπτομερώς για την πορεία των διαπραγματεύσεων έως και το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και αφετέρου να απευθύνει έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου.
Ο Juncker εκτιμάται ότι θα αναφέρει πως το δημοψήφισμα που έχει εξαγγείλει για την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου η κυβέρνηση είναι άνευ αντικειμένου, ενώ θα αναφερθεί και στο κείμενο της πρότασης των θεσμών (το έδωσε ήδη στη δημοσιότητα), όπως αυτό είχε διαμορφωθεί στις συζητήσεις της Παρασκευής μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών, πριν ο πρωθυπουργός ανακαλέσει τους Έλληνες διαπραγματευτές.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναμένεται να τονίσει ότι υπήρχαν συζητήσεις και για το ελληνικό χρέος και να επισημάνει ότι η χρηματοδότηση των αναγκών της χώρας ήταν εξασφαλισμένη για το πεντάμηνο της παράτασης με 15,5 δις ευρώ, ότι υπήρχαν εγγυήσεις για τις τράπεζες, καθώς και ότι το ποσό των 35 δις ευρώ για την ανάπτυξη ήταν έτοιμο να διατεθεί στην Ελλάδα.
Ο Juncker αναμένεται να αναφερθεί και στους κινδύνους που θα δημιουργηθούν από την 1η Ιουλίου, όταν και θα έχει λήξει το πρόγραμμα για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι πλέον η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά απρόβλεπτη μια και εισέρχεται σε αχορτογράφητα νερά.
Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της Κομισιόν εκτιμάται ότι θα επαναλάβει πως η Ευρώπη θέλει την Ελλάδα αλλά θα τονίσει ότι εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης