Τελευταία Νέα
Πολιτική

Podemos: Οι πιστωτές εκβιάζουν την Ελλάδα - Έντιμη η απόφαση ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα

Podemos: Οι πιστωτές εκβιάζουν την Ελλάδα - Έντιμη η απόφαση ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα
Οι διεθνείς πιστωτές, με πρώτο το ΔΝΤ απαίτησαν να πληρώσει η ελληνική κυβέρνηση με τα χρήματα των πιο φτωχών οικογενειών
Για τελεσίγραφο εκβιασμού καταγγέλλει τους πιστωτές το κόμμα της ισπανικής αριστεράς Podemos λέγοντας ότι πως η ελληνική κυβέρνηση φέρθηκε «υποδειγματικά» προκηρύσσοντας δημοψήφισμα.
της ισπανικής ριζοσπαστικής αριστεράς κατήγγειλε σήμερα τον "εκβιασμό των πιστωτών" που δέχεται η Ελλάδα και πρόσθεσε.
«Οι διεθνείς πιστωτές, με πρώτο το ΔΝΤ, δεν δέχθηκαν να πληρώσει η Ελλάδα τα χρέη της μέσω της αύξησης της φορολογίας των μεγάλων ελληνικών περιουσιών, όπως πρότεινε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως απαίτησαν να τα πληρώσει με τα χρήματα των πιο φτωχών οικογενειών» τονίζουν οι Podemos εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στο ΣΥΡΙΖΑ.
Το κόμμα, που αποτέλεσε την έκπληξη στις δημοτικές εκλογές της Ισπανίας και απειλεί την κυβέρνηση Rajoy στις εκλογές στο τέλος του χρόνου κατηγορεί τους πιστωτές της Ελλάδας ότι «με την αδιαλλαξία τους κατέδειξαν πως αυτό που κυρίως τους ενδιαφέρει δεν είναι να επιλύσουν την κρίση του ελληνικού χρέους, αλλά να υποτάξουν και να ανατρέψουν μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση για να καταδείξουν πως δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από τη φιλελεύθερη πολιτική λιτότητας που ακολουθείται σήμερα».
Ο ισπανός πρωθυπουργός πάντως σε εντελώς αντίθετο κλίμα δήλωσε σήμερα ότι «πρέπει να τα ακούσει κανείς όλα στη ζωή» τονίζοντας πως η Ισπανία, από την πλευρά της, είναι μια σοβαρή χώρα και είχε μια σοβαρή κυβέρνηση της οποίας η πολιτική οδήγησε στην ανάπτυξη και την απασχόληση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης