Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θρίλερ - Η κυβέρνηση απορρίπτει τη νέα πρόταση Juncker... την ύπαρξη της οποίας διαψεύδουν οι Βρυξέλλες

Θρίλερ - Η κυβέρνηση απορρίπτει τη νέα πρόταση Juncker... την ύπαρξη της οποίας διαψεύδουν οι Βρυξέλλες
Πλήρης σύγχυση για τα όσα συμβαίνουν μεταξύ Ελλάδας και Βρυξελλών...
(upd2)Νέα πρωτοβουλία με στόχο την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών και την αποφυγή της χρεοκοπίας της Ελλάδας αναλαμβάνει ο πρόεδρος της Κομισιόν, J. C. Juncker.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Κομισιόν καταρτίζει νέα βελτιωμένη πρόταση, η οποία θα περιλαμβάνει και πρόβλεψη για τη ρύθμιση του ζητήματος βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εάν αυτή η πρόταση γίνει αποδεκτή, τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα μπορούσε να ζητήσει τη διεξαγωγή νέου, έκτακτου Eurogroup.
Σύμφωνα με τον Juncker, προϋπόθεση συμβιβασμού είναι ο Αλ. Τσίπρας να διεξάγει εκστρατεία υπέρ του ναι στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου.

Aπέρριψε η κυβέρνηση τη νέα βελτιωμένη πρόταση του Juncker
Aπέρριψε ήδη η ελληνική κυβέρνηση τη νέα βελτιωμένη πρόταση για συμφωνία, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της Κομισιόν, J. C. Juncker.
Πριν καν δημοσιοποιηθεί η νέα πρόταση του Juncker προς την Ελλάδα, η κυβέρνηση την απέρριψε...
Όπως αναφέρουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα πήρε ένα μήνυμα από τον πρόεδρο της Κομισιόν, J. C. Juncker, μέσω του οποίου ζητήθηκε:
1) Να γίνει αποδεκτό το κείμενο των θεσμών.
2) Ο Αλ. Τσίπρας να ζητήσει από τον κόσμο να ψηφίσει ναι στο δημοψήφισμα.
3) Οι θεσμοί να αποδεχτούν μια αλλαγή στο κείμενό τους.
4) Η κυβέρνηση να ζητήσει έκτακτο Eurogroup.
Όπως τονίζουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, η ελληνική κυβέρνηση βαδίζει προς την κάλπη, ακούει με ενδιαφέρον ότι λέγεται και γράφεται, εργάζεται για τη λύση.
"Ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή θα ψηφίσει όχι", διαμηνύουν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Εκπρόσωπος Juncker: Δεν υπάρχει καμία νέα πρόταση από τον πρόεδρο της Κομισιόν για την Ελλάδα
Δεν υπάρχει καμία νέα πρόταση από τον πρόεδρο της Κομισιόν για την Ελλάδα, διαμηνύει ο εκπρόσωπος του J. C. Juncker, λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας περί νέας πρωτοβουλίας Juncker.
"Δεν υπάρχει καμία νέα πρόταση από τον πρόεδρο της Κομισιόν για την Ελλάδα", ξεκαθαρίζει ο εκπρόσωπος του Juncker.

Tι μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr 
Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο ενώ προκάλεσε και οικονομικό αδιέξοδο στην ελληνική οικονομία επιβάλλοντας capital controls.
Ο Τσίπρας και το επιτελείο του έχουν συνειδητοποιήσει το ιστορικό τους σφάλμα και κυρίως έχουν συνειδητοποιήσει ότι πήραν τον δρόμο του αδιεξόδου.
Με βάση διασταυρωμένες πληροφορίες, γίνονται σοβαρές προσπάθειες ώστε να υποβληθεί νέα πρόταση στην Ελλάδα, την οποία η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει άμεσα δεκτή.
Μάλιστα στην κυβέρνηση θεωρούν ότι άπαξ και βρίσκονται σε αδιέξοδο δεν έχουν άλλη επιλογή από το να δεχτούν την πρόταση των δανειστών.
Μάλιστα ζητούν κάποιες βελτιώσεις για την φέρουν στο δημοψήφισμα και να την ψηφίσουν θετικά ώστε η δανειακή πρόταση να έχει καθολική αποδοχή.
Ήδη σύμφωνα με εταιρίες δημοσκοπήσεων, καταγράφεται ανατροπή σκηνικού με την πλειοψηφία σχεδόν στο 60% να τάσσεται υπερ της πρότασης των δανειστών ώστε να αρθεί το αδιέξοδο.
Αρχικά οι δημοσκοπήσεις έδειχαν 60% ΟΧΙ στις προτάσεις των δανειστών και ήδη σημειώνεται ανατροπή σκηνικού.
Τα capital controls στις τράπεζες θα ωθήσουν μεγάλο μέρος της κοινωνίας να πει ΝΑΙ στο μνημόνιο των δανειστών.
Η κυβέρνηση μετά το τραγικό της λάθος να προχωρήσει σε δημοψήφισμα που οδήγησε σε capital controls φοβάται συνέχεια….στην σκληρότητα των μέτρων που μπορεί να λάβουν οι δανειστές.
Οι τράπεζες βρίσκονται στα όρια.
Μάλιστα υπάρχει ελληνική τράπεζα η οποία κινδυνεύει με κατάρρευση.
Υπάρχουν πληροφορίες ότι σήμερα θα συνεδριάσει η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας για να λάβει μέτρα λόγω της μεγάλης έκθεσης της Εθνικής τράπεζας στην Finansbank.
Όλα τα σενάρια είναι πιθανό, ενώ ο φόβος οι κεντρικές τράπεζες των Βαλκανικών χωρών και της Τουρκίας να πάρουν αποφάσεις τύπου Ελλάδος με τα καταστήματα των Κυπριακών τραπεζών, αυξάνεται δραματικά.
Ο ακόμη μεγαλύτερος κίνδυνος είναι με την Ελληνική χρεοκοπία οι τράπεζες να καταρρεύσουν και να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του bail in δηλαδή να χρειαστεί νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, προκαλώντας τεράστιες ζημίες στους μετόχους και στους καταθέτες.
Οι καταθέσεις είναι εγγυημένες έως 100.000 ευρώ αλλά πρακτικά τίποτε δεν είναι εγγυημένο στο τραπεζικό σύστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης