Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Δέκα χρόνια Aegean Airlines Pro-Am, γεμάτα αξέχαστες γκολφικές στιγμές και συναρπαστικές εκδηλώσεις!

tags :
Δέκα χρόνια Aegean Airlines Pro-Am, γεμάτα αξέχαστες γκολφικές στιγμές και συναρπαστικές εκδηλώσεις!
Το επετειακό διεθνές τουρνουά διοργανώθηκε στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις της Costa Navarino στη Μεσσηνία
O μεγάλος εορτασμός των 10 ετών διοργάνωσης του διεθνούς τουρνουά γκολφ Aegean Airlines Pro-Am (www.aegeanproam.com), χάρισε αξέχαστες στιγμές, έντονα συναισθήματα και αναμνήσεις!
Εντός των γηπέδων γκολφ και μεταξύ των 64 ομάδων και των ισάριθμων επαγγελματιών υπήρξε δυνατός συναγωνισμός! Το 10ο Aegean Airlines Pro-Am, που διοργανώθηκε στις εκπληκτικές εγκαταστάσεις της Costa Navarino στη Μεσσηνία, λειτούργησε ως το ιδανικό επιστέγασμα μιας δεκαετίας γεμάτης επιτυχίες και διεθνή αναγνώριση.
«Ο στόχος μας -μέσω αυτής της διοργάνωσης- ήταν και πάντα θα είναι να προβάλλουμε την Ελλάδα ως γκολφικό προορισμό σε όλους τους λάτρεις του γκολφ, αλλά και ως μια χώρα με απαράμιλλη ομορφιά και ιστορία. Ο γκολφικός τουρισμός είναι μια διεθνής αγορά με τεράστια δυναμική. Αναρίθμητες μελέτες έχουν εκπονηθεί προκειμένου να επιβεβαιώσουν την οικονομική συνεισφορά του στον τουρισμό κάθε χώρας και κατ’ επέκταση στις τοπικές κοινωνίες. Σε αυτό το σημείο η AEGEAN συμπορεύεται σε μια εθνική προσπάθεια και αντιμετωπίζει την κρίση ως μια ευκαιρία για αποφασιστική δράση στην εξωστρέφεια της χώρας», δήλωσε ο Πρόεδρος της AEGEAN και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Aegean Airlines Pro-Am, κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, επισημαίνοντας επιπλέον πως «μετά από 10 χρόνια, το Aegean Airlines Pro-Am έχει τοποθετήσει την Ελλάδα στον διεθνή χάρτη των μεγάλων τουρνουά γκολφ και έχει αναδείξει τις τουριστικές και γκολφικές υποδομές της, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και στην ουσιαστική αύξηση των εισερχόμενων τουριστών στη χώρα μας».
Στην τελετή έναρξης ο Chief Executive των PGAs of Europe, κ. Ian Randell ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κοιτάζοντας πίσω στην αρχή της σχέσης μας με την AEGEAN στην Κρήτη, ο κ. Βασιλάκης και η ομάδα του μπήκαν στον κόσμο του επαγγελματικού γκολφ με φιλοδοξία και αποφασιστικότητα…. Η επιθυμία τους να κάνουν τη διαφορά στο γκολφ στην Ελλάδα και να διοργανώσουν ένα event στα ίδια υψηλά στάνταρτ με εκείνα της αεροπορικής τους εταιρείας είχε ως αποτέλεσμα να καθιερωθεί ταχύτατα το Aegean Airlines Pro-Am σε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στο καλεντάρι μας, από το οποίο δεν θέλει να λείψει κανείς. Αυτά τα δέκα χρόνια πολλές φιλίες έχουν χτιστεί μέσα και έξω από τα γήπεδα, με τους αθλητές να επιστρέφουν κάθε χρόνο για να ζήσουν την υπέροχη γκολφική εμπειρία και τις κοινωνικές εκδηλώσεις για τα οποία το Aegean Airlines Pro-Am είναι ήδη ονομαστό. Είναι προνόμιο να είμαστε μέρος μιας διοργάνωσης που είναι τόσο επιτυχημένη όσο και απόλαυση να συμμετέχεις».
Στο 10ο Aegean Airlines Pro-Am, που τελεί υπό την αιγίδα των PGAs of Europe, της πιο αναγνωρισμένης ένωσης επαγγελματιών του γκολφ στην Ευρώπη, συμμετείχαν 64 ομάδες (ο μεγαλύτερος αριθμός ομάδων της δεκαετίας!), αποτελούμενες από έναν επαγγελματία και τρεις ερασιτέχνες, και συνολικά 256 παίκτες από 20 χώρες, από Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Νότια Αφρική και Αυστραλία. Επιβεβαιώνοντας έτσι το υψηλό κύρος ενός τουρνουά που, χρόνο με το χρόνο, έχει δικαίως εξελιχθεί σε ένα από τα πλέον πολύ-αναμενόμενα διεθνή αθλητικά γεγονότα στο χώρο του golf.
Οι 64 επαγγελματίες παίκτες που βρέθηκαν στα -πολλάκις βραβευμένα ως ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου- γήπεδα της Costa Navarino (The Dunes & The Bay Course) διεκδίκησαν σε επαγγελματικό επίπεδο 72.000 Ευρώ, το υψηλότερο prize fund της Ευρώπης σε αγώνα Pro- Am για επαγγελματίες. Μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα (που περιελάμβανε και play off την 3η ημέρα με τον runner up Nicolo Gaggero), νικητής στην κατηγορία των επαγγελματιών αναδείχθηκε ο Νοτιοαφρικανός παίκτης του European Tour, Jake Roos, νικητής και του Aegean Airlines Challenge Tour 2014, o οποίος μαζί με το έπαθλο Aegean Airlines Pro-Am έλαβε και το ποσό των 7.000 ευρώ.
Αυτό ήταν το πιο σημαντικό αγωνιστικό «στιγμιότυπο» μιας συνολικά φορτισμένης συναισθηματικά διοργάνωσης, όπου οι πιο γλυκές αναμνήσεις μιας ολόκληρης δεκαετίας σκληρής δουλειάς και ευγενούς άμιλλας ήρθαν να συναντήσουν τον ενθουσιασμό για το εν δυνάμει λαμπρό μέλλον της διοργάνωσης και γενικότερα του γκολφικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Η 1η νικήτρια ομάδα του 10ου Aegean Airlines Pro-Am είναι η ομάδα του επαγγελματία Itamar Cohen (Ισραήλ), ενώ 2η νικήτρια η ομάδα του Έλληνα επαγγελματία Θέμη Γκίνη!
Στo πλαίσιο του 10ου Aegean Airlines Pro-Am, με ειδικό εξοπλισμό και κανονισμούς από την UK FootGolf Association, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην Costa Navarino, αγώνας 1st FootGolf event powered by Aegean, του -ιδιαίτερα δημοφιλούς στα γήπεδα γκολφ της Ευρώπης- αθλήματος που συνδυάζει το ποδόσφαιρο και το γκολφ. Ο αγώνας έλαβε χώρα στο ειδικά διαμορφωμένο FootGolf court στο Dunes Course, με τη συμμετοχή 24 Footballers & Golfers, ήτοι διεθνών ποδοσφαιριστών της Εθνικής μας (Euro 2004), ενεργών παικτών της Superleague, πολλών celebrities και διάσημων επαγγελματιών του γκόλφ, που συμπλήρωσαν τις 12 ομάδες. Συμμετείχαν: Πιερ Ισσά, Γιώργος Καραγκούνης, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Γρηγόρης Γεωργάτος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Τάκης Γκώνιας, Παναγιώτης Γιαννιώτης, Γιώργος Σαμαράς, Άγγελος Μπασινάς, Κωνσταντίνος Διαμαντάκος, Βασίλης Δημητριάδης, Κώστας Κατσουράνης, Tino Schuster, Paul Marks, Βαγγέλης Γκίνης, Χρ. Νικόπουλος, Αλέξανδρος Σωτηριάδης, Ορέστης Κατσίμης, Ευγένιος Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Φιλιππάκης, Θέμης Γκίνης, Θάνος Καραντζιάς και ο Σάκης Ρουβάς!
Ο αγώνας είχε τη μορφή Shot Gun (όλες οι ομάδες ξεκίνησαν ταυτόχρονα) και διήρκησε περί τη μιάμιση ώρα. Νικήτρια ομάδα του 1st FootGolf event powered by Aegean αναδείχθηκε η ομάδα των Pierre Issa και Παναγιώτη Γιαννιώτη, ενώ δεύτερη η ομάδα των Γιώργου Σαμαρά και Βαγγέλη Γκίνη.
Όλοι οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τη βραδιά απονομής επάθλων, την οποία παρουσίασε ο ταλαντούχος Γιώργος Καπουτζίδης- ενώ Highlight της βραδιάς ήταν το μοναδικό αποκλειστικό live show που έδωσε για τους καλεσμένους ο Σάκης Ρουβάς, λάτρης και παίκτης του γκολφ και Αγγελιοφόρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», ο οποίος έδωσε το δικό το μουσικό στίγμα στην εκδήλωση ξεσηκώνοντας τους παρευρισκομένους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Aegean Airlines Pro-Am, εκτός από την προώθηση του γκολφ στη χώρα μας ως πρόσθετου πυρήνα προσέλκυσης τουρισμού, κάθε χρόνο προσφέρει μέρος των εσόδων του τουρνουά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που στηρίζουν ευπαθείς ομάδες. Σε αυτό το πλαίσιο, το φετινό τουρνουά προσέφερε το συνολικό ποσό των 8.000 ευρώ στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», καθώς και μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία που διοργανώθηκε κατά το επίσημο δείπνο της τελετής λήξης, στην οποία σημαντικοί χορηγοί (Alpha Bank, BMW Group Hellas, Αντώνης Βουράκης, Taylor Made και Ε. Κουλαουζίδου) προσέφεραν συλλεκτικά αντικείμενα ενώ ο Σάκης Ρουβάς προσέφερε μία συλλεκτική κιθάρα.
Ο Αγγελιοφόρος της Ελπίδας κ. Σάκης Ρουβάς, ο οποίος αγωνίστηκε στο 10ο Aegean Airline ProAm ως παίκτης της ομάδας «Elpida GolfAthlon», δήλωσε: «Είμαι περήφανος που συμμετείχα στο επετειακό διεθνές τουρνουά 10o AEGEAN ProAm μαζί με άλλες 64 ομάδες από 20 χώρες. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κ. Θεόδωρο Βασιλάκη για την τιμητική διάκριση και την ουσιαστική υποστήριξη στο Σύλλογο «Ελπίδα» και στο «Όραμα Ελπίδας».
Η AEGEAN αποτελεί από το 2011 τον «προτιμώμενο αερομεταφορέα» της The PGAs of Europe, μεταφέροντας τους επαγγελματίες παίκτες της PGAs of Europe µε ειδικές τιµές και προνόµια. Επιπλέον, η AEGEAN αποτελεί από το 2007 τον «επίσηµο αερομεταφορέα» της PGAs Ελλάδος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ, μεταφέροντας τους επαγγελματίες παίκτες της χώρας µας, αλλά και όλα τα παιδιά των Ακαδημιών των Οµίλων δωρεάν, προκειμένου να συμμετάσχουν σε αγώνες και προπονήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης