Πολιτική

Βορίδης (Ν.Δ.): Παγκόσμια παραδοξότητα να στηρίζεται μια κυβέρνηση στις ψήφους της αντιπολίτευσης

Βορίδης (Ν.Δ.): Παγκόσμια παραδοξότητα να στηρίζεται μια κυβέρνηση στις ψήφους της αντιπολίτευσης
Όταν η κυβέρνηση έρχεται στη βουλή αναζητώντας την πλειοψηφία, δεν μπορεί να απευθύνεται επικριτικά σε εκείνους στους οποίους στηρίζεται η ύπαρξη της κυβέρνησης, τόνισε
Για τεράστιο πολιτικό πρόβλημα του κυβερνώντος κόμματος έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Μάκης Βορίδης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να λύσει το ζήτημα της πλειοψηφία της, ενώ υπογράμμισε την παγκόσμια παραδοξότητα να στηρίζεται μια κυβέρνηση στις ψήφους της αντιπολίτευσης.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών επί του νομοσχεδίου για τη δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων, ο κ. Βορίδης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί ότι έρχεται κάθε φορά στη Βουλή να αναζητήσει την πλειοψηφία και ως εκ τούτου δεν έχει δικαίωμα να απευθύνεται επικριτικά προς εκείνους στους οποίους στηρίζεται η ύπαρξη της κυβέρνησης.
«Δεν μπορεί να μας επιτιμάτε, όταν οι ίδιοι υπερβαίνουμε εαυτούς όπως έγινε στο προηγούμενο νομοσχέδιο, που ψηφίσαμε να αυξηθεί ο ΦΠΑ, που εμείς είχαμε μειώσει, που ψηφίσαμε την έκτακτη εισφορά, που ψηφίσαμε την φορολόγηση των νησιών, όταν εμείς είχαμε πετύχει την διατήρηση του φορολογικού συντελεστή στα νησιά», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να ακούμε αντιμνημονιακές κορώνες», πρέπει «να έρχεστε με σεμνότητα απέναντι στο Σώμα».
Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ σε αιτιολογική έκθεση νομοσχεδίου ότι αυτό έρχεται για ψήφιση γιατί είναι το μοναδικό κείμενο που έχει την σύμφωνη γνώμη των θεσμών, ζητώντας την απόσυρση αυτής της παραδοχής.
«Δεν μπορούν να έρχονται τέτοιες αιτιολογικές εκθέσεις, γιατί αναιρούν την βασική αντίληψη για την εθνική κυριαρχία του νομοθετικού Σώματος», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης