Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μυτιληναίος: Η συμφωνία έπρεπε να έχει επιτευχθεί χθες - Τρομακτικές συνέπειες από κάθε επιπλέον μέρα καθυστέρησης

Μυτιληναίος: Η συμφωνία έπρεπε να έχει επιτευχθεί χθες - Τρομακτικές συνέπειες από κάθε επιπλέον μέρα καθυστέρησης
Αυτή τη φορά η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να φτάσει σε συμφωνία με τους δανειστές πριν τις 20 Αυγούστου
Την πεποίθηση πως η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών θα έπρεπε να έχει επιτευχθεί ήδη... από χθες εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μυτιληναίου, Ευ. Μυτιληναίος.
Αυτή τη φορά η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να φτάσει σε συμφωνία με τους δανειστές πριν τις 20 Αυγούστου, διεμήνυσε, σε όλους τους τόνους ο κ. Μυτιληναίος, κάνοντας λόγο για τρομακτικές συνέπειες στην οικονομία, από κάθε επιπλέον μέρα καθυστέρησης της συμφωνίας.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε η διοίκηση του ομίλου με επενδυτές και αναλυτές, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των οικονομικών μεγεθών του πρώτου εξαμήνου του 2015, ο κ. Μυτιληναίος χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση της χώρας, ενώ ιδίως σε ό,τι αφορά το πρώτο εξάμηνο, έκανε λόγο για έξι μήνες γεμάτους μεγάλες προκλήσεις.
"Έχουμε πολύ περισσότερα να κερδίσουμε από μια συμφωνία", σημείωσε, για να εκφράσει την ανάγκη αποκατάστασης της εμπιστοσύνης της χώρας στις αγορές, αλλά και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς το ελληνικό ζήτημα.
Σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο, η επίτευξη συμφωνίας είναι αναγκαία για να αποτελέσουν τα γεγονότα των τελευταίων μηνών έναν εφιάλτη που όλοι θέλουν να ξεχάσουν.
Πραγματοποιώντας μια σύντομη περιγραφή των εξελίξεων που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μυτιληναίου έκανε λόγο για "κατακλυσμικές αλλαγές", τόσο σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, όσο και σε ό,τι αφορά τη διεθνή αγορά των commodities.
Σε εταιρικό επίπεδο, ο κ. Μυτιληναίος σημείωσε πως κατά γενική ομολογία, οι επιδόσεις του ομίλου στο πρώτο εξάμηνο του 2015 κινήθηκαν κοντά στις προβλέψεις των αναλυτών.
Κληθείς να σχολιάσει τον αντίκτυπο στις δραστηριότητες του ομίλου από το νέο καθεστώς στο οποίο έχει περιέλθει η Ελλάδα - εκείνο των capital controls - ο κ. Μυτιληναίος εξήγησε πως οι επιπτώσεις είναι περιορισμένες, δεδομένου ότι τα κύρια έσοδα του ομίλου προέρχονται από το εξωτερικό.
"Οι ροές διατηρήθηκαν σταθερές και αυτή ήταν η βασική μας ανησυχία", ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει πως δεν σημειώθηκε κανένα μεγάλο πρόβλημα, σε όρους προμηθειών. 
Σε άλλο σημείο της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Μυτιληναίος δεσμεύθηκε πως οι μέτοχοι του ομίλου είναι πλήρως προστατευμένοι, καθώς έχει ληφθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μέριμνα για τη θωράκισή τους έναντι δυνητικών κινδύνων.

ΜΕΤΚΑ
Δεχόμενη βροχή ερωτήσεων για τη ναυρχίδα του ομίλου, τη Μέτκα, η διοίκηση του ομίλου προανήγγειλε σημαντικές ανακοινώσεις - από τα projects στην Αφρική - εντός των ερχόμενων δύο εβδομάδων.
Όπως επισημάνθηκε, τα έργα στην Αφρική προχωρούν κανονικά, σημειώνεται πρόοδος και οι συζητήσεις που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, αναμένεται να αποδώσουν καρπούς.
"Η ΜΕΤΚΑ βρίσκεται στην καλύτερη θέση που βρισκόταν ποτέ, για να αναλάβει έργα υποδομών, αλλά και να συμμετάσχει στο περίφημο επενδυτικό πακέτο Juncker", σημείωσε η διοίκηση του ομίλου.

M.Φ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης