Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Καταρρέει υπό το βάρος σκανδάλου διαφθοράς η Petrobras – Μείωση 90% των εσόδων της το δεύτερο τρίμηνο του 2015

tags :
Business Insider: Καταρρέει υπό το βάρος σκανδάλου διαφθοράς η Petrobras – Μείωση 90% των εσόδων της το δεύτερο τρίμηνο του 2015
Συλλήψεις πολιτικών και υψηλόβαθμων στελεχών εταιριών για δωροδοκίες 2,1 δισ. ρεάλ
Περιπέτειες για τον πετρελαϊκό γίγαντα της Βραζιλίας Petrobras, όπως γράφει το Business Insider, καθώς τα καθαρά του έσοδα το δεύτερο τρίμηνο του 2015 μειώθηκαν κατά 90% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πριν ένα χρόνο.
Αυτό οφείλεται και σε ένα σκάνδαλο που ταρακούνησε την Petrobras, αλλά και τη βουτιά στις τιμές του αγρού πετρελαίου.
Η εταιρία είχε μία κάθετη πτώση στα καθαρά έσοδα, που ήταν πολύ πιο χαμηλά απ’ ό,τι περίμεναν οι αναλυτές, εξαιτίας και μίας αύξησης στα φορολογικά έξοδα.
Η Petrobras ανακοίνωσε επίσης ότι υπέφερε και από μία μείωση 1,3 δις. ρεάλ της αξίας των assets της λόγω της ακύρωσης ενός πολυετούς επενδυτικού πλάνου της.
Τα καθαρά έσοδα περιορίστηκαν στα  531 εκατομμύρια ρεάλ (150 εκατομμύρια. δολάρια), ενώ στο δεύτερο τρίμηνο του 2014 ήταν 4,96 δισ. ρεάλ.
Το πρώτο τρίμηνο η Petrorbras παρουσίασε καθαρά κέρδη 5,33 δισ. ρεάλ.
Η αξία της μετοχής της έχει βυθιστεί, καθώς η εταιρία παλεύει με ένα βουνό χρεών και προσπαθεί να πετύχει τους στόχους της παραγωγής υπό το βάρος ενός σκανδάλου διαφθοράς.
Το κατηγορητήριο αφορά δωροδοκίες 2,1 δισ. και μερικούς κορυφαίους πολιτικούς να εμπλέκονται.
Οι ανακριτές ισχυρίζονται ότι εκτελεστικά στελέχη της Petrobras σε συνεργασία με κατασκευαστικές εταιρίες διόγκωσαν συμβάσεις και δωροδόκησαν πολιτικούς.
Αρκετοί πολιτικοί έχουν συλληφθεί, ενώ υπό κράτηση είναι και ένας σύμβουλος του πρώην προέδρου Luiz Inacio Lula Da Silva.
Ο πρώην ταμίας του κυβερνώντος κόμματος των Εργατικών συνελήφθη τον Απρίλιο με κατηγορίες για δωροδοκία και πλαστές συμβάσεις για την Petrobras. Κατηγορίες απαγγέλθηκαν επίσης εναντίον του Marcelo Odebrecht, προέδρου της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρίας της Βραζιλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης