Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Σύσταση «buy» για τη Μυτιληναίος, με τιμή στόχο στα 6,30 ευρώ

Eurobank Equities: Σύσταση «buy» για τη Μυτιληναίος, με τιμή στόχο στα 6,30 ευρώ
Αμετάβλητη, στα 11 ευρώ, διατηρεί την τιμή στόχο της ΜΕΤΚΑ η Eurobank Equities
Στην αφαίρεση της μετοχής του Ομίλου Μυτιληναίος από το χαρτοφυλάκιο με τις κορυφαίες επιλογές (top picks) προχώρησε η Eurobank Equities.
Παράλληλα, μειώνει την τιμή στόχο στα 6,30 ευρώ, από 8,40 ευρώ προηγουμένως, ενώ διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση «buy», ήτοι για αγορές.
Όπως εξηγεί σε σημερινή της ανάλυση (28 Αυγούστου 2015), υπό τον τίτλο «Mytilineos Group: Weaker aluminium outlook», η επιβράδυνση του κατασκευαστικού τομέα της Κίνας, οι μη κερδοφόρες οικονομικές συμφωνίες και η ελαφριά ανάκαμψη της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου ασκεί έντονες πιέσεις στον Όμιλο.
Παράλληλα, ο κλάδος του αλουμινίου, σε παγκόσμιο επίπεδο, υπέστη σοβαρό πλήγμα από την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας να προχωρήσει σε υποτίμηση του γουάν.
Η Eurobank Equities επισημαίνει, ακόμα, ότι οι εκτιμήσεις για τον κλάδο του αλουμινίου κάνουν λόγο για μεγάλο απόθεμα αλουμινίου, σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ωστόσο, η Eurobank Equities διατηρεί αμετάβλητη την τιμή στόχο της METKA, καθώς εκτιμά ότι οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της είναι θετικές, δεδομένου της μεγάλης έλλειψης έργων υποδομής στην Ελλάδα.
Επισημαίνει, παράλληλα, πως ο τομέας της ενέργειας στην Ελλάδα ενδέχεται να λάβει ώθηση, με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των Θεσμών, καθώς περιλαμβάνει ορισμένες μεταρρυθμίσεις στον τομέα.
Σημειώνεται ότι η Eurobank Equities προχώρησε σε μείωση των εκτιμήσεων για τα κέρδη του Ομίλου, κατά περίπου 20%.
Αναλυτικότερα, εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη του Ομίλου θα διαμορφωθούν στα 74,7 εκατ. ευρώ το 2015, στα 50,5 εκατ. ευρώ το 2016 και στα 48,2 εκατ. ευρώ το 2017.
Παράλληλα, ως προς τα έσοδα, εκτιμά ότι θα αγγίξουν τα 1,161 δισ. ευρώ το 2015, στα 1,125 δισ. ευρώ το 2016 και τα 1,066 δισ. ευρώ το 2017.

Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης