Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Φόβοι στη Γερμανία για νέο αντιμεταναστευτικό κύμα βίας μετά τα πρόσφατα γεγονότα

Le Monde: Φόβοι στη Γερμανία για νέο αντιμεταναστευτικό κύμα βίας μετά τα πρόσφατα γεγονότα
Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας και οι αστυνομικές δυνάμεις στο Heidenau
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει πρόσφατα ότι το μεταναστευτικό δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα και τα γεγονότα στη Γερμανία τον δικαιώνουν.
Όπως αναφέρει η Le Monde οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν την Παρασκευή 28 του Αυγούστου την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο Heidenau γιατί υπάρχουν φόβοι για νέες διαδηλώσεις ακροδεξιών στα κέντρα υποδοχής προσφύγων.
Επεισόδια είχαν γίνει την προηγούμενη εβδομάδα στο Heidenau, όταν μετά από κάλεσμα του ακροδεξιού σχηματισμού NPD χίλιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για το άνοιγμα κέντρων υποδοχής των προσφύγων.
Η Angela Merkel αποδοκιμάστηκε και δέχτηκε προσβλητικά σχόλια κατά τη διάρκεια επίσκεψή της στην περιοχή την Τετάρτη.
Η Καγκελάριος υπογράμμισε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε συνεργασία με το υπουργείο εσωτερικών είχαν συμφωνήσει για την υποστήριξη της τοπικής αστυνομίας.
Ο υπουργός εσωτερικών δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει πόσες επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις χρειάζεται να μεταβούν στην περιοχή.
Αυτή η απόφαση λήφθηκε μετά την ακύρωση από τη δικαιοσύνη της απαγόρευσης των διαδηλώσεων στο Heidenau.
Οι τοπικές αρχές είχαν προσπαθήσει να απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο, διότι εκτιμούσαν ότι δεν είχαν αρκετά μεγάλη αστυνομική δύναμη προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια.
Αλλά το διοικητικό δικαστήριο της Δρέσδης έκρινε το συγκεκριμένο μέτρο, παράνομο.
Στη Δρέσδη, πρωτεύουσα της περιοχής, εδρεύει το ισλαμοφοβικό κίνημα Pegida που κατάφερε να συγκεντρώσει από την αρχή του χρόνου 25.000 μέλη.
Η Γερμανία που περιμένει τον αριθμό ρεκόρ των 800.000 αιτήσεων ασύλου μέσα στο 2015, τετραπλάσιο σε σχέση με πέρσι έχει γίνει η πρώτη χώρα υποδοχής στην Ευρώπη, τη στιγμή που η ήπειρος αντιμετωπίζει μία μεγάλη μεταναστευτική κρίση.
Μία έξαρση των ρατσιστικών δράσεων έχει παράλληλα ενεργοποιηθεί.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης