Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Το μεταναστευτικό, η μεγαλύτερη πρόκληση για τη Merkel ακόμη και από την ελληνική κρίση

Reuters: Το μεταναστευτικό, η μεγαλύτερη πρόκληση για τη Merkel ακόμη και από την ελληνική κρίση
Η γερμανίδα καγκελάριος καλείται να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που επιδρά βαθιά στη γερμανική κοινωνία
Ως τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, χαρακτηρίζει το μεταναστευτικό το Reteurs, ακόμη και από την ελληνική κρίση, σημειώνοντας ότι αποτελεί ένα πρόβλημα, που σε αντίθεση με τα άλλα, επιδρά βαθιά στη γερμανική κοινωνία.
Όπως επισημαίνεται στο άρθρο, δεν είναι άγνωστες οι κρίσεις στη γερμανίδα καγκελάριο, καθώς τα 10 χρόνια που κυβερνά, κυριαρχήθηκαν από την παγκόσμια κρίση, τις ταραχές στην Ευρωζώνη και τις συμπλοκές της Ρωσίας με την Ουκρανία.
Ωστόσο, αυτές οι κρίσεις ήταν σχετικά απόμακρες για τους γερμανούς πολίτες, σε αντίθεση με τη μεταναστευτική κρίση, ένα πρόβλημα που έχει βαθιά επίδραση στις κοινότητες σε όλη τη Γερμανία.
«Κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, ο κόσμος είχε την εντύπωση ότι ήταν άλλες οι χώρες που αντιμετώπιζαν προβλήματα και η Γερμανία ήταν σε καλή κατάσταση», σημειώνεται σε άρθρο της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Die Zeit».
Πλέον, όμως, το βάρος αυτό έρχεται να προστεθεί στο εσωτερικό της χώρας.
«Είναι η πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε η Merkel την εξουσία, που η Γερμανία θα μπορούσε να φανεί ότι έχει προβλήματα», σημειώνεται.
Τα προβλήματα για τη Γερμανία αρχίζουν με τις πόλεις που θεωρούν ότι συγκλονίζονται από μια πλημμυρίδα αιτούντων άσυλο, οι οποίοι χρειάζονται σπίτι, τροφή και περίθαλψη.
Όπως αναφέρει η «Die Zeit», «πολλά θα ζητηθούν από τους πολιτικούς», οι οποίοι «πρέπει να αναγνωρίσουν ότι ζούμε σε έναν νέο κόσμο και πρέπει να βρουν τις κατάλληλες κουβέντες γι' αυτό».
Όπως σημειώνει το Reuters, η μεγαλύτερη πρόκληση για τη Merkel ίσως είναι να οδηγήσει την Ευρώπη προς μια κοινή πολιτική ασύλου, με την ίδια τη γερμανίδα καγκελάριο, μάλιστα, να σημειώνει περί τα μέσα Αυγούστου ότι «το θέμα του ασύλου θα μπορούσε να αποτελέσει το επόμενο μεγάλο σχέδιο (σ.σ. στην Ε.Ε.), όπου θα δείξουμε αν είμαστε ικανοί να εργαζόμαστε από κοινού».

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης