Τελευταία Νέα
Οικονομία

Schulz: Θα εξετάσουμε από κοινού με τον Juncker το ρόλο του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου στην ελληνική αξιολόγηση

Schulz: Θα εξετάσουμε από κοινού με τον Juncker το ρόλο του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου στην ελληνική αξιολόγηση
«Το αίτημα του κ. Τσίπρα είχε θετική ανταπόκριση στη Διάσκεψη των Προέδρων», δήλωσε ο Martin Schulz
Τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διαδικασία αξιολόγησης της εφαρμογής της νέας δανειακής συμφωνίας της Ελλάδας, αναμένεται να εξετάσουν από κοινού ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker, σύμφωνα με δηλώσεις του πρώτου.
Ειδικότερα, ο κ. Schulz ανέφερε μετά τη λήξη της Διάσκεψης των Πρόεδρων του Ευρωκοινοβουλίου , στην οποία μεταξύ άλλων συζητήθηκε το αίτημα του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πέμπτου παράγοντα στο πλαίσιο του λεγόμενου «κουαρτέτου των πιστωτών» στην τακτική διαδικασία αξιολόγησης του νέου προγράμματος από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM).
«Το αίτημα του κ. Τσίπρα είχε θετική ανταπόκριση στη Διάσκεψη των Προέδρων», δήλωσε ο Schulz , σημειώνοντας ότι αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς, όπως είπε, ήδη από την προηγούμενη θητεία του το Ευρωκοινοβούλιο είχε τονίσει την ανάγκη να αποκτήσει ενεργό ρόλο στα προγράμματα διάσωσης των κρατών-μελών.
Η Διάσκεψη των Προέδρων, με συντριπτική πλειοψηφία έδωσε εντολή να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Jean Claude Juncker, προκειμένου να εξεταστεί με ποιό τρόπο θα μπορούσε να ενισχυθεί ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διαδικασία ελέγχου των προγραμμάτων, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.
«Θα ξεκινήσω συζητήσεις με τον πρόεδρο Juncker», τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιθυμεί να βρεθεί μια λύση στο πλαίσιο της υπάρχουσας συμφωνίας».
Σημειώνεται, τέλος, ότι το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί και στην επόμενη διάσκεψη των προέδρων που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, παρουσία του προέδρου της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης