Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας (ΝΔ): Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδήγησε στην κατάρρευση την πραγματική οικονομία μέσα σε επτά μήνες

Σταϊκούρας (ΝΔ): Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδήγησε στην κατάρρευση την πραγματική οικονομία μέσα σε επτά μήνες
Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση, μετά την ανάκαμψη του 2014, η ανεργία αυξήθηκε, μετά τη μικρή υποχώρησή της το 2014, η πραγματική οικονομία, λόγω και των κεφαλαιακών περιορισμών, έχει καταρρεύσει.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδήγησε στην κατάρρευση την πραγματική οικονομία μέσα σε επτά μήνες, τόνισε ο αρμόδιος επί των οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξη τύπου κατά την οποία παρουσίασε τα σχετικά στοιχεία.
Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση, μετά την ανάκαμψη του 2014, η ανεργία αυξήθηκε, μετά τη μικρή υποχώρησή της το 2014, η πραγματική οικονομία, λόγω και των κεφαλαιακών περιορισμών, έχει καταρρεύσει, ενώ το κόστος δανεισμού του Δημοσίου έχει διογκωθεί».Την ίδια ώρα, όπως υποστηρίζει ο κ. Σταϊκούρας «η δημόσια οικονομία έχει επιστρέψει στα πρωτογενή ελλείμματα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου έχουν επιστρέψει σε προ του 2013 επίπεδο, οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων έχουν σημαντικά συρρικνωθεί, ενώ και οι τράπεζες έχουν ανάγκη μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης».
Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν από τον κ. Σταϊκούρα στα γραφεία της ΝΔ με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό να εξαπολύει επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως οδηγεί τη χώρα σε εκλογές για να δραπετεύσει «υπό το βάρος των εσωτερικών αντιφάσεων, αντιθέσεων και διασπάσεων και της ψήφισης του 3ου Μνημονίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης